Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pio je noć prije

Nova teorija: Kennedyja je slučajno ubio agent tajne službe

Kennedy
Screenshot/YouTube
30.07.2013.
u 20:46

Teorija kaže kada je Lee Harvey Oswald sa šestog kata zgrade zapucao prema koloni vozila, Hickey je slučajno "opalio" jer se njegov automobil iznenada zaustavio.

U novom dokumentarcu autori tvrde kako je u "prijateljskoj vatri" bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja ubio nespretni agent tajne službe koji je predsjednika trebao čuvati, piše Mirror.

U dokumentarcu "JFK: The Smoking Gun" navodi se da je "ubojica" George Hickey koji se kobnog 22. studenog 1963. godine u Dallasu vozi u automobilu iza predsjedničkog. Autori tvrde da se Hickey noć prije napio sa svojim kolegama, a tog jutra je dobio oružje kojim se prije nije koristio. Teorija kaže kada je Lee Harvey Oswald sa šestog kata zgrade zapucao prema koloni vozila, Hickey je slučajno "opalio" jer se njegov automobil iznenada zaustavio.

Oko 75 posto Amerikanaca ne vjeruje u službenu verziju

Smatraju kako je sve prikriveno da bi se očuvao ugled agencije čiji je glavni posao bio štititi predsjednika, a ne ga ubiti. Hickey je umro 2011. godine. Teoretičari zavjere već 50 godina, od ubojstva Kennedyja, tvrde da je u smaknuće bila uključena još jedna osoba, no za to nikada pronađen čvrsti dokaz. Warrenova komisija, koja je istraživala ubojstvo, zaključila je da je Oswald jedina osoba uključena u smaknuće bivšeg predsjednika.

Oko 75 posto Amerikanaca ne vjeruje u službeno objašnjenje Kennedyjeva ubojstva.

>>Kennedy i Lincoln – sudbinske veze ili izmišljotine?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije