Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić za Bloomberg

Nova radna mjesta ulaganjem u energetiku, turizam i transport

Predstavljanje Plana 21 u Boćarskom domu (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
23.11.2011.
u 21:00

Čačić je najavio korištenje europskih fondova za gradnju željezničkih pruga i cesta, što bi trebalo podići rast BDP-a na oko dva posto

– U Hrvatskoj premalo ljudi radi i zato će Kukuriku koalicija nakon dolaska na vlast posao početi otvaranjem novih radnih mjesta – najavio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić u intervjuu za Bloomberg. Štedjet će racionalizacijom mirovinskog sustava, a kako bi se otvorila ta nova radna mjesta, privući će nova ulaganja u energetski sektor, transport i turizam, tvrdi Čačić.

Najveću ekspanziju planira u hidroelektričnoj industriji i turizmu. Čačić je dodao i da planira koristiti fondove EU za gradnju željezničke pruge i cesta, a ti projekti trebaju u 2012. učetverostručiti aktualni rast BDP-a na oko dva posto. Osim toga, koalicija planira prodati nekontrolne udjele u državnim tvrtkama, ukinuti 20-postotnu stopu poreza na reinvestiranu dobit te uvesti novi porez na isplatu dividendi. Prodat će i bivša vojna zemljišta na obali, koja vrijede oko četiri milijarde eura.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:37 23.11.2011.

cacicu moras najprije odlezati u zatvoru da si pametan povuka bi se s politike nakon udesa svoju aronganciju si prenio na sve kukurikance...........

OK
okus
23:38 23.11.2011.

Ajd ne kakaj.

JS
ja sam gladan
00:47 24.11.2011.

Kukuriku koalicija nakon dolaska na vlast posao će početi otvaranjem novih radnih mjesta, najavio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić Jel ti to obećavaš onih 200 000 radnih mjesta iz 2000.g.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije