Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka na stranici džihadista

Nova teroristička prijetnja OI u Sočiju: Imamo iznenađenje za vas

teroristi
Foto: Youtube Screenshot
20.01.2014.
u 10:40

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je pak da bi igre, kao i bilo koji drugi događaj tog ranga, mogle biti meta terorista, ali da Rusija savršeno razumije prijetnju i zna kako je zaustaviti.

Video koji sadržava prijetnju Olimpijskim igrama u Sočiju objavljen je na dobro poznatoj internetskoj stranici džihadista, prenosi CNNRuski predsjednik Vladimir Putin priznao je pak da bi igre, kao i bilo koji drugi događaj tog ranga, mogle biti meta terorista, ali da Rusija savršeno razumije prijetnju i zna kako je zaustaviti.

U videu su dva mlada muškarca za koje se vjeruje da su odgovorni za bombaški napad krajem prosinca u ruskom gradu Volgogradu. Odjeveni su u crno ispred crne zastave na kojoj je vjerski stih koji se obično povezuje s ekstremistima povezanima s al-Qaidom te daju prijeteće obećanje.

'Ovo je za muslimansku krv koja se prolijeva svaki dan'

Dvojac objašnjava Rusima i svima koji će doći na igre da nisu sigurni dok god su snage ruske vojske zauzimaju područje Sjevernog Kavkaza, javlja ABC News.

- Imamo paket iznenađenja za vas. I za one turiste koji dođu kod vas, i za njih isto imamo iznenađenje. Ako se dogode (Olimpijske igre op.a.), imat ćemo iznenađenje za vas. Ovo je za muslimansku krv koja se prolijeva svaki dan diljem svijeta, bilo u Afganistanu, Somaliji, Siriji, diljem svijeta- rekao je muškarac u videu i dodao da će to biti njihova osveta.

>> Vođa čečenskih pobunjenika koji je prijetio napadom na OI u Sočiju mrtav?

Komentara 5

TU
turko
13:21 20.01.2014.

a nigdje sad islamskih vjerskih vođa da osude takve pojave.Zar je to normalo za njihovu "vjeru".

TU
turko
13:25 20.01.2014.

islamske zemlje vrše protjerivanje ne muslimana i vrše pritisak u zapadnim zemljama da im se daju prava kakve ni ne pomišljaju u svojim državama.treba preispitati islam na zapadu i protjerivati sve koji šire islam i zajedno s njim i mržnju prema svemu što nije po muhamedu

Avatar neodgovorni
neodgovorni
15:25 20.01.2014.

oni nemaju nikakve veze s muslimanima i netreba ih se kao takve niti gledat,to su teroristi koji vrse teror nad NEVINIM ljudima i tako se s njima treba i postupit i njihova dijela opravdavaju nase djelovanje na bliskom istoku,nesumljam i nasu pobijedu jer ako je iko za njih lijek to su rusi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije