Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog velikog rizika

Od nove godine nova pravila na granici: Ove promjene vas očekuju ako idete u Njemačku

Velika kolona kamiona na granici Njemačke i Poljske
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.12.2020.
u 10:28

Od 8. studenoga u većini saveznih država na snazi je pravilo da putnici s područja s rizikom od korone obično moraju biti u karanteni deset dana

Prema pisanju njemačkog Bilda, savezna vlada planira promijeniti pravila za ulazaku Njemačku iz područja s rizikom od korone.

Planirano je da bi putnici iz rizičnih područja izvan schengenskog područja morali predati negativni test na virus korone prije nego što uđu Njemačku, izvještava Bild u izdanju od petka, pozivajući se na nacrt novog pravilnika o zaštiti od korone iz Saveznog ministarstva zdravstva.

Međutim, prihvatit će se i dokaz o imunitetu ili dokaz o cijepljenju protiv korone.

Prema nacrtu, onaj tko ništa od toga ne može pokazati ne smije biti poslan u Njemačku, navodi Fenix magazin.

Pri ulasku iz rizičnih područja unutar schengenskog područja zdravstveni odjel mora imati na raspolaganju test, cijepljenje ili dokaz o imunitetu 72 sata nakon ulaska.

S novim pravilima, prethodna obveza karantene za putnike iz rizičnih područja više se ne bi trebala primjenjivati.

Kako javlja Bild, još uvijek nije jasno kada će uredba biti izdana. U nacrtu se navodi da bi to trebalo učiniti tijekom siječnja.

Od 8. studenoga u većini saveznih država na snazi je pravilo da putnici s područja s rizikom od korone obično moraju biti u karanteni deset dana. Međutim, nakon samo pet dana oni koji su pogođeni mogu napraviti test na koronu kako bi rano prekinuli karantenu ako je rezultat negativan.

Institut Robert Koch trenutačno klasificira sve susjedne njemačke zemlje kao rizična područja. Ovdje je odlučujući faktor takozvana sedmodnevna incidencija više od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika u roku od jednog tjedna. Međutim, ta je vrijednost sada očito prijeđena i u Njemačkoj.

Ključne riječi

Komentara 8

ST
StariSokol
11:05 19.12.2020.

Čista lupetanja i naklapanja. Ulazio sam u Njemačku kada su te mjere bile na snazi a na granici da me bar netko pogleda. Sam sam iduči dan otišao na test i ostao sam u stanu dva dana dok nisam saznao da sam negativan prije nego sam otišao među ljude. U Siječnju će vjerojatno biti isto.

BR
Brnjičar
10:52 19.12.2020.

Hahahaha, bijedna karantena od 10 dana. Naš vođa Xi Jinping zna da karantena mora trajati dok zaraženi ne umru od gladi. Jedino takvim čvrstim mjerama možemo iskorijeniti ovaj Europski virus. Pogledajte primjer naše ljubljene Kineske komunističke partije, oni su čvrstim lockdownom iskorijenili virus i spriječili da se širi po ostatku svijeta. Živio Xi Jinping i njegov veličanstveni lockdown.

AW
Awakening2020
15:03 19.12.2020.

Vrijedi li taj zakon i za azilante koji uredno svakodnevno dolaze....ili su oni iznimka?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije