Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro Eco Energy Expo

Nova postignuća na području obnovljivih izvora energije

kocija
Privatna arhiva
07.11.2011.
u 11:22

Na ovogodišnjem, trećem specijaliziranom sajmu, nove će tehnologije, proizvode i usluge vezane uz obnovljive izvore energije predstaviti četrdesetak izlagača

U tri dana varaždinskog sajma – Cro Eco Energy Expo 2011., koji će u gradskoj sportskoj dvorani na Dravi biti otvoren u srijedu, posjetitelji će na gotovo tisuću četvornih metara izložbenog prostora imati prigodu vidjeti nova postignuća na području korištenja obnovljivih izvora energije. Na ovogodišnjem, trećem specijaliziranom sajmu, nove će tehnologije, proizvode i usluge vezane uz obnovljive izvore energije predstaviti četrdesetak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

– Naše je nastojanje da varaždinski sajam obnovljivih izvora energije bude atraktivna sajamska priredba na kojoj će posjetitelji svih generacija i raznih interesa moći uživati u raznovrsnoj ponudi. Tako ćemo, na primjer, ponovno organizirati vožnju u elektromobilu te na elektrobiciklima, a zagrebačka tvrtka Dok-ing ove će godine ponuditi i vožnju u posebno atraktivnoj – električnoj kočiji. Za najmlađe ćemo posjetitelje organizirati i posebnu igraonicu s igračkama na temu obnovljivih izvora energije, a posebno me veseli da će na sajmu biti predstavljen i fotovoltaik projekt u osnovnoj školi u Bednji, jedan od prvih takve vrste u našoj zemlji. Zanimljivo je istaknuti da će na sajmu biti predstavljena i austrijska tvrtka VTA iz Rottenbacha, vlasnica desetak patenata s područja ekologije i obnovljivih izvora energije. Upravo će primjeri dobre prakse biti u središtu ovogodišnjeg sajma – istaknuo je Slobodan Mikac, predsjednik Organizacijskog odbora. 

Ulaz na sajam, kao i na sve okrugle stolove koji će biti organizirani u sklopu trećeg Cro Eco Energy Expoa, je besplatan, a organizatori najavljuju i atraktivnu nagradnu igru za sve posjetitelje. Sajam će u srijedu i četvrtak biti otvoren od 10 do 19 sati, a u petak od 10 do 16 sati.

Komentara 1

DR
drug
13:27 07.11.2011.

Iz šupljeg u prazno...... Nismo otišli pedalj u ovom pravcu osim nesigurne nuklearne energije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije