Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jamstvo za kredite

Nova pogodnost za tvrtke u kojima je većinski vlasnik žena

vlada (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
10.03.2011.
u 15:07

Najveći je iznos kredita za koje se izdaje jamstvo 700 tisuća kuna, odnosno najviše 70 posto od dokumentiranih nenaplaćenih potraživanja po glavnici kredita

Vlada je donijela odluku o jamstvenom programu žena poduzetnica kojim se omogućava izdavanje jamstva za pokriće dijela glavnice kredita namijenjenih za dugotrajnu i kratkotrajnu imovinu, a pravo na to imat će tvrtke u kojima jedna ili više žena imaju najmanje 51 posto kapitala ili su registrirane vlasnice subjekta malog gospodarstva te one u kojima je žena na čelu uprave. Najveći je iznos kredita za koje se izdaje jamstvo 700 tisuća kuna, odnosno najviše 70 posto od dokumentiranih nenaplaćenih potraživanja po glavnici kredita.

Zbog turističke sezone Vlada i ove godine privremeno ukida vizni režim za državljane Kazahstana, Ruske Federacije i Ukrajine.
Vlada je u Sabor poslala izmjene i dopune zakona o rudarstvu kojim se, između ostaloga, propisuje obveza pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina bez potrebnih odobrenja, naknadu štete vlasniku za zauzeto zemljište, RH za vrijednost mineralne sirovine te naknadu troškova sanacije zemljišta na kojem se obavlja istraživanje ili eksploatacija mineralne sirovine.

Također propisuje se obveza i nositeljima odobrenja eksploatacijskog polja mineralnih sirovina u gospodarske svrhe da vode evidenciju o rezervama mineralnih sirovina. Propisuje se i obveza ponuditelja da uz ponudu za koncesiju za eksploataciju mineralnih sirovina dostavi na očitovanje DORH-u i Državnom inspektoratu da se protiv ponuditelja ne vode postupci vezani za nezakonito istraživanje. Omogućit će se i oduzimanje eksploatacijskog  polja odobrenog rješenjem ako na njima nije ishođena koncesija za eksploataciju mineralnih sirovina.

Ključne riječi

Komentara 9

GR
grsson
10:27 11.03.2011.

Kakvo je to žensko poduzetništvo??? Ili znaš ili ne znaš. Opet plaćamo nesposobne.....

OB
-obrisani-
15:18 10.03.2011.

kako se zaštititi od feministica? zar su lezbe nešto što moram i ja trpiti? ili žene bolje obavljaju poslove? npr. jac(dnic)a je čisti dokaz da je to samo mit !

Avatar broz
broz
00:09 11.03.2011.

Da vidimo sada gdje su udruge o ravnopravnosti spolova?Ajmo junačine.Da vas vidimo ili ste obični licemjeri,što ja smatram da i jeste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije