Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova oprema

Upomoć stižu žirafe i amfibije

DUZS
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
04.12.2015.
u 13:53

Vozila i oprema za slučaj nesreća idu u Osijek, Rijeku, Zagreb, Split

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) jučer je predstavila opremu koju je u ovoj godini nabavila za potrebe opremanja Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH. Predstavljen je agregat od 30 kilovata s rasvjetnim stupom visine 9 metara na prikolici (žirafa), amfibija ARGO za spašavanje na vodi, Quad – ATV vozila s prednjim vitlom, šatori i rasvjetni toranj na napuhavanje...

Ukupna vrijednost opreme koju je kupio DUZS iznosi 2,72 milijuna kuna, čime su ispunjeni ciljevi za ovu godinu za opremanje sva četiri odjela civilne zaštite u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, čulo se na predstavljanju i demonstraciji opreme. Velike nesreće, prirodne katastrofe, poplave i požari s kojima se Hrvatska suočila proteklih godina pokazali su da su postojeći operativni kapaciteti nedostatni, istaknuo je ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić. Stoga se svake godine za 10 do 15% povećavaju ulaganja u opremu i podizanje sposobnosti operativnih snaga. Pritom se računa i na projekte kojima se DUSZ kandidira za strukturne fondove EU kako bi do 2020. bio dobro opremljen na svim razinama.

Perinić za 2016. najavljuje nabavu četiriju cisterni većeg kapaciteta, triju novih amfibijskih vozila, kao i aluminijskih čamaca domaće proizvodnje za prijevoz ljudi, opreme i vreća. U planu je i nabava i razmještanje kontejnera u koje će biti smještena oprema za spašavanje.

>> Impresivni 'oklopnjaci' HV-a: Strojnicom pogađaju vojnika koji 1000 m dalje leži u zaklonu

>> Sjeo u crveni kabriolet i na iznenađenje svih krenuo se voziti po jezeru

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
15:44 04.12.2015.

koje su to gluposti u Split i Rijeku kad je tamo zadnji put bila poplava ne daj Bože ? što ne bi razmjedtili u Koprivnicu jedan a drugi u Novsku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije