Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA
Povratak na članak

Nova financijska disciplina u EU mogla bi usporiti pristup Hrvatske

Hrvatski diplomati, pak, smatraju da će njemačko-francuska inicijativa možda čak Hrvatskoj ubrzati proces ratifikacije.

Komentari 67

CR
crocro
08:06 24.10.2010.

EU je sklepana tvorevina koja poput zrakoplova od papira, ne da ide iz turbulencije u turbulenciju, već se ljulja kako god zapuhne i najmanji povjetarac. Svjedoci smo velikih različitosti u novonastaloj tvorevini u koju neki pokušavaju uvući i one zemlje koje po svojem zemljopisnom pordručju te kulturnom i vjerskom opredjeljenju, uopće nikako ne pridaju Europi, već drugim kontinentima. Među sadašnjim članicama vladaju velike napetosti (ne u smislu nekog rata, hvala Bogu valjda ga u civiliziranoj Europi neće biti) nego u smislu rivalstva, nekoliko velikih se natječe, tko će dominirati i čija šaka na stolu se čuje jače. A što mali? Ništa. Kao niti mali prst na ruci. Ostati će najmanji i najslabiji. A mali i slabi (naročito oni slabi koji su dodatno sami sebe oslabili) oni će samo biti balast koji će se džati za oplatu broda. Pa naravno da su i mali na kopanji u koju se stavlja hrana ali zamislite kolike su im šanse da se dobro nahrane. Prasetu koje nama svoju sisu, budućnost nije dobra. Zato mislim da je Hrvatska poslije rata trebala osnažiti pravnu državu i dovesti je na nivo najuređenijih pravnih država. Odmah je trebala raditi na jačanju svojeg gospodarstva stradalog u ratu, a pravna država eliminirati dugoprstiće i pospremiti na vrijeme u kaznionice. Umjesto nicanja nebrojenih trgovačkih centara, barem paralelno raditi i na nicanju proizvodnih pogona i zapošljavanju radnika. Očuvati navitalnije subjekte Hrvatskog gospodarstva u Hrvatskom vlasništvu. Da, to smo mogli da nismo prerano dali signal za članstvu u EU. E, sada nemamo ništa, sada nemamo niti svoje banke, niti svoje vitalno gospodarstvo. Ali zato imamo Europske ucjene i povlačenje za nos. Sada nas mrcvare ovako oslabljene i na stolu kao da smo na autopsiji. I sada su on nas napravili ovisnike koji moraju slijediti zapovjedi. A da smo išli korak po korak, da smo se oznažili, sve postupno kroz ovih 20 godina doveli na nivo uljuđenih zemalja u čije društvo danas želimo, nebi bili u poziciji da smo na koljenima pred njihovim vratima, već bi oni kucali na naša vrata bez ikakvih uvjeta. I za to čemo dobiti pokoru.

VL
SA
sasoon
08:53 24.10.2010.

Odlicno! Neka nas jos uspore, po mogucnosti da nikad ne udjemo u tu tvorevinu zvanu EU. Zasto su uopce nasi politicari toliko opsjednuti s ulaskom u EU?

VL
MA
maraton
11:53 24.10.2010.

Hrvatska stoji prid Europom ali će sportskin avionima nadgledati zrak nad Slovenijom.

VL
BU
Bugrer
09:08 24.10.2010.

Loše pravosuđe, kriminal, korupcija, fiskalni deficit, protekcionizam, prevelika birokracija - to su neke glavne prepreke ulasku u EU. Iz ovoga je i jasno zašto nekima paše da se nikad ne pridružimo EU i da stanje ostane kakvo je.

VL
OB
-obrisani-
23:52 24.10.2010.

Konačno jedna dobra vijest !

VL
OB
-obrisani-
15:10 24.10.2010.

Malo taktike iz Evrope pri osvajanju novih kolonija. Ovako nekako nas je i Nato navlacio, pa eto sada sretno trosimo pare za vojku u Afganistanu.

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
22:07 23.10.2010.

EU? Qu\'est-ce que c\'est?

VL
OB
-obrisani-
21:35 23.10.2010.

Hohohoho...kada nasi novinarcici nebi pisali negativno i pesimisticki.

VL
OB
-obrisani-
21:44 23.10.2010.

već mi ih je pun qurac a još u uniju nismo ni ušli

VL
ED
eddinger1
21:54 23.10.2010.

Financijska disciplina. I kako natjerati Šukera na nju? Pitanje je to, na koje nitko nema odgovor.

VL
DU
Deleted user
21:52 23.10.2010.

\"Dužan k´o Grčka!\" - ta pučka izreka je sada mač nad glavom EU kao idejnog koncepta (skoro konfederacija država s zajedničkom monetom). Odnosno, više se nitko ne osjeća baš sigurno u tom šarolikom društvu gdje se falsficiraju bilance država, špekulira poljoprivrednim subvencijama i da dalje ne nabrajam što sve ne štima. Tko tamo kuca na vrata!? Hrvatska!? Idemo u fazu kad rusvaj samo što nije, odnosno mjerkače se skupine štemera... Zašto se na zahvalimo i ostanemo svoji na svome jer EU je definitivno porno film nakon Grčke. Zašto? Zato jer ima niz aktera i poza, ali nevinih tamo nema definitivno... Raspalo se i Rimsko carstvo! Mnoge države su opatrnute grčkim epilogom i tamo više nema smisla srljati, a već su nas strahovito ponizili...

VL
DU
Deleted user
21:54 23.10.2010.

Jaca je naivna,kad misli da ce dogodine sa EU potpisati pristupne pregovore.Od toga nema nista.Zivi bili i vidjeli.

VL
Avatar Časna seka
Časna seka
22:01 23.10.2010.

Usporavaju nas brojni tuđi rodijaci iz Hercegovine, koje moramo uzdržavati. Gdje bismo već bili da nema tog tereta.

VL
1J
1japan
22:04 23.10.2010.

mi nešto glumimo ali mi idemo u paketu jedino čemo imat prednost u prozivci.

VL
M1
marin_11
22:09 23.10.2010.

EU je upravo u zadnjoj fazi raspada. Guske u magli kao hipnotizirane zure u zlatno tele i lupetaju o jedinom putu prema EU koji nema alternative. Točno je, za njih nema alternative jer se vide u eu parlamentu sa 200 000 eur-a plaće - a alternative za njih nema jer ništa u životu pošteno neznaju raditi. Sve što nas usporava prema tom putu ide nam zapravo u prilog.

VL
OB
-obrisani-
22:13 23.10.2010.

Nista novo Njemci bi nas ali Englezi nece i to je cila prica jer oni bi zeljeli njihove prijatelje Srbe uUniju ali ocito su vidili da ti Srbi nemaju pomaka a ni uBosni Sta se tice dugova jedna Danska i i Irska su desetke puta duzniji od Hrvatske Vidit ce mo sta ce bit jednu stranu nam nece nista dobro donit a u drugu stranu ce nas nap[okon izdvojit od ovih Balkanaca

VL
OB
-obrisani-
22:27 23.10.2010.

Sve će biti u redu Hr vlada na ćelu s J.Kosor uvešće HR u EU ,ako ne 2012 onda najkasnije 2014-te,a ako ne ni onda,onda najkasnije do 2015-te Hebrang

VL
AW
awatar
22:22 23.10.2010.

šta nam ne mogu jednostavno reči da nečemo nikad uči u tu uniju i točka.....več mi je slabo od svega toga pretpostavljam i ostalim u ovoj državi!

VL
OB
-obrisani-
22:31 23.10.2010.

Drugim riječima, hrvati, zaboravite na EU narednih par godina. Bitno da smo mi brže bolje sve zakone prilagodili EU zakonima..pasali oni našem narodu- našem gospodarstvu i našem načinu života ili ne.

VL
UK
Ugo Kajvez
23:40 23.10.2010.

Čemu mazohizam sa tim EU-om ?? ..... pa oni su nas već upropastili ......

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.