Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Nova direktiva pomorcima jamči ista prava kao i drugim radnicima

europska unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.02.2015.
u 09:00

Trenutačno pomorci u nekim državama EU mogu biti izuzeti iz obveze poslodavaca da pruže odgovarajuću socijalnu zaštitu i dijalog sa zaposlenicima.

Broj pomoraca među državljanima EU sustavno opada, a jedan od razloga zašto mladi ljudi imaju sve manje interesa za pomorsku karijeru mogao bi biti i u dojmu da su pomorci slabije zaštićeni od svojih poslodavaca nego drugi zaposlenici.

Sukladno takvom razmišljanju, Europska komisija predložila je krajem 2013. direktivu o pomorcima i izmjenu pet različitih direktiva, sve kako bi se pomorcima omogućila ista prava iz radnog odnosa kao i drugim radnicima na kopnu.

Trenutačno pomorci u nekim državama EU mogu biti izuzeti iz obveze poslodavaca da pruže odgovarajuću socijalnu zaštitu i dijalog sa zaposlenicima. 

>> Investicije iz Junckerova plana nakon lipnja, EU prvo treba zakonom uspostaviti novi fond 

>> Komisija: Nije bilo nezakonite državne potpore za Alitaliju

Komentara 1

AF
afer
10:20 20.02.2015.

Ako postoji bilokoja šansa da se pomogne EU pomorcima - treba je iskoristiti jer je Istok monopolizirao cijeli transport tako da se ni menagemet nema od kuda regrutirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije