Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dužnička kriza

Nova bitka za Tsiprasa, hoće li uspjeti osigurati potporu u parlamentu

tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
14.07.2015.
u 07:22

Ministar obrane Panos Kammenos, član koalicijskog partnera Tsiprasove Syrize, već je najavio kako neće podržati mjere

Grčkog premijera Alexisa Tsiprasa čeka još jedna teška bitka. Nakon što je jučer nakon maratonskih pregovora u Bruxellesu s vođama eurozone postignut dogovor za spas Grčke, Tsipras sada mora osigurati potporu parlamenta.

Ministar obrane Panos Kammenos, član koalicijskog partnera Tsiprasove Syrize već je najavio kako neće podržati mjere, a ako sporazum ne odobri grčki parlament, zemlji ponovno prijeti financijski kolaps i izlaz iz eurozone.

Ministri financija svih 28 članica Europske unije danas će održati sastanak u Bruxellesu kako bi raspravili situaciju u Grčkoj.

Podsjetimo, čelnici eurozone postigli su jučer ujutro sporazum oko vraćanja grčkog duga, nakon maratonskih pregovora na kojima je dogovoreno kako će sa spas Grčke u sljedeće tri godine biti izdvojeno 86 milijardi eura.

Ovdje pročitajte što točno piše u zaključcima summita lidera eurozone te na koje uvjete Grčka mora pristati.

>> Evo što sve sadrži dogovor o spasu Grčke

Komentara 19

BJ
Ben Juda Talmudan
11:15 14.07.2015.

Angela Merkel ne predstavlja njemački narod ,nego naše židovske bankare. Narod nema u tome nikakvu ulogu.

NE
Nepobjedivi
11:05 14.07.2015.

Jedan od najpopularnijih twittova ovih dana: "Angela Merkel je danas više pridonijela rušenju Europske Unije nego svi euroskeptici zajedno"

NE
Nepobjedivi
10:37 14.07.2015.

Ako se ostvari plan da sve članice EU sudjeluju u "bridge loanu" za Grčku, Hrvatska bi trebala platiti približno 80 do 100 milijuna eura. Ma sitnica, samo 20 eura po glavi stanovnika, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije