Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Norveški monstrum danas drugi put na ispitivanju

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
AFP/Pixsell
29.07.2011.
u 11:20

Glavni tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby izvijestio je da će istraga trajati nekoliko mjeseci, a da optužnica protiv Breivika neće biti završena prije kraja ove godine te bi mu se počelo suditi tek iduće godine.

Anders Behring Breivik trebao bi se danas opet pojaviti pred norveškim istražiteljima, javlja Sky. Budući da je policija otkrila neke nove detalje, norveški bi ih ubojica, odgovoran za smrt 76 osoba, trebao objasniti na drugom ispitivanju. Breivik će razgovarati i s psihijatrom.

Ujedno, glavni tužitelj Paal-Fredrik Hjort Kraby izvijestio je da će istraga trajati nekoliko mjeseci, a da optužnica protiv Breivika neće biti završena prije kraja ove godine te bi mu se počelo suditi tek iduće godine.

A tjedan dana nakon tragedije predstavnici norveške vlade pridružit će se obiteljima žrtava na komemoraciji u Oslu. Mladež Laburističke stranke, koja je bila meta napada na otoku Utoyi, priredila je komemoraciju čija je glavna poruka da ekstremizam neće ugroziti norvešku demokraciju.

Norveške vlasti unatoč strahovanjima vjeruju da je Breivik djelovao sam te tvrde da ne postoje dokazi o njegovoj suradnji s desnim ekstremistima u Norveškoj ili inozemstvu.

Policija je prekinula pretragu na otoku Utoyi, no jezero se i dalje pretražuje. Također, kako javlja BBC, policija je prvi put objavila da još nije utvrdila broj nestalih.

Komentara 4

BL
Blizard
12:15 29.07.2011.

Kazna ne ispravlja ni jednu nepravdu,ali sprecava stotinu drugih .

OB
-obrisani-
14:07 29.07.2011.

blizard - to važi i za rvacku - budući da praktički niti jedan čedo u nas nije kažnjen niti zatvaran, njihovi zločini se nastavljaju....

NA
Nadrealist
12:33 15.08.2011.

Krscanski terorizam .Baziran na srednjevjekovnoj religiji krscanstvu . Svi krscani nisu teroristi ali svi teroristi u Norveskoj su krscani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije