Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herald pogriješio

Norveški kralj čestitao 'gospodinu' Kolindi Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar - Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
17.02.2015.
u 08:32

- Zbog pogreške je netko napisao da je predsjednica muškarac, a ne žena - objasnio je glasnogovornik norveškog dvora Sven Gjeruldsen.

Norveški kralj Herald u čestitci poslanoj povodom inauguracije hrvatske predsjednice Kolindu Grabar - Kitarović je nazvao "gospodinom", a ne damom, piše Local.

Norveške novine VG su odmah obavijestile dvor o grešci nakon što su kopiju pisma objavili na internetskim stranicama.

Ubrzo greška ispravljena

- Zbog pogreške je netko napisao da je predsjednica muškarac, a ne žena - objasnio je glasnogovornik norveškog dvora Sven Gjeruldsen te se ispričao zbog nenamjerne greške. Nedugo zatim je greška ispravljena i na internetskim stranicama dvora.

Novine nisu napisali je li pismo s greškom objavljeno na internetskim stranicama zaista i poslano Kolindi Grabar-Kitarović. Prošlog tjedna Veleposlanstvo Kine u Zagrebu moralo se ispričavati jer je na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih poslova Kine objavljeno da kineska delegacija dolazi na inauguraciju Ive Josipovića

>>Na inauguraciji 
su bili i gosti koje 
je predložio HDZ i zaslužni u kampanji

>> Inauguracija sa sadržajem, emocijama i mjerom

Komentara 17

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
08:51 17.02.2015.

A grdno je pogriješio i Večernji jer se kralj zove Harald a ne Herald !

MC
marta@cro
13:09 17.02.2015.

Više je Kolindu podržalo u ovih 5 mjeseci, nego Josipovića u 5 godina mandata! Pametnom dosta! Josipovića dalje Srbije ni ne znaju!

CR
crocro
09:06 17.02.2015.

Pa kako ne bi masovno griješili kada se je sve bilo pripremljeno za Ivu jer je vodio u anketama nadmoćno a izbori su trebali biti samo formalnost. Čak je i sama predsjednica pri izgovaranju prisege morala priznati da je zapravo predsjednik a ne predsjednica. Pa je iz zbog toga predsjednica Ustavnog suda mora pročitati se riječ predsjednik odnosi na oba roda. Što je smiješno i žalosno i sramotno. Nadam se samo da će do slijedeće prisege gospođe Kolinde u prisegi stajati riječ predsjednica umjesto predsjednik. Uostalom trebali su uputiti gospođu Kolindu da pri izgovoru prisege slobodno uporabi riječ predsjednica, jer je ona stvarno i pravno ženska osoba i nitko ne bi mogao prigovoriti a ne bi ispali smiješni i neodgovorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije