Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje

Bajlo o Suraćevoj presudi: Ovo je poruka javnosti da slobodno batinaju novinare

Surać
Foto: Frane Šarić
1/7
22.03.2019.
u 14:33

Jakova Suraća sutkinja Mitra Meštrović osudila je na deset mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, a dužan je platiti troškove suđenja

Jakova Suraća sutkinja Mitra Meštrović osudila je na deset mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, a dužan je platiti troškove suđenja. Ukinuta je zabrana pristupa novinaru Bajli.

Jakov Surać, bivši nogometaš NK Zadra, bio je optužen da je u lipnju prošle godine na Branimirovoj obali u Zadru prijetio i teško ozlijedio zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Bajlo je tvrdio da mu je Surać prijetio zbog negativnih tekstova o Božidaru Kalmeti i Zdravku Livakoviću i da će završiti kao Pukanić.

Tvrdio je da ga je Surać pretukao i slomio mu u tučnjavi ruku. Surać je tvrdio da je Bajlo napao njega, ucjenjivao ga i da je do ozljede došlo uslijed pada obojice na pod, da Kalmetu i Livakovića ne poznaje te da mu nije prijetio.

Surać je u povodu svega dao izjavu za medije:

– Svi mi u Zadru dobro znamo tko je Hrvoje Bajlo, s čim se služi i kako postupa po pitanju pisanja. On je ovo izlažirao i ne znam tko stoji iza ovoga svega, ali sve je izlagao. Ja nisam nikakav batinaš niti sam imao namjeru njega dirati. Došao je provocirati kao što to radi već 4, 5 godina. Nikada nije pisao ništa o meni, znači čista namjera da iznudi novac kao što je tražio ispred nogometnog kluba kad sam ja postao predsjednik Nadzornog odbora. Tražio me novac da ne piše o tome što se događalo u klubu i da kontrolira sve medije u Zadru, e to je on! Nemam dokaze ali vi dobro znate čime se on služi – kazao je Surać.

Na pitanje je li zaista bio u fizičkom sukobu s Bajlom, Surać odgovora kako se samo branio.

– Imate poruke na sudu što je on meni sve govorio pa pročitajte. Ja živim mirnim životom, uspješan sam poduzetnik i mojih 600 utakmica u HNL-u nitko ne može izbrisati, pogotovo ne jedan klošar.

Presudu je prokomentirao i drugi akter priče, Hrvoje Bajlo koji ima potpuno drugačiju priču od Suraća.

-Očekivao sam minimalno dvije godine zatvora za Suraća. Čovjek je napravio tešku tjelesnu ozljedu, povrijedio me, slomio mi ruku, razbio me. Imam dan danas probleme zbog toga. Strašno i smiješno. Ovo je poruka javnosti da slobodno batinaju i prijete novinarima. Jadno je i smiješno što se ovo uopće događa. Obavezno ću se žaliti na presudu. Dno dna- kazao je Bajlo.

 

Ključne riječi

Komentara 6

MA
marn
16:25 22.03.2019.

Hroje B.uopce nije novinar nego Babicev placenik za izazivanje incidenta

MA
MađarskaIna
14:22 22.03.2019.

Jakov je pravi hrvat i istinski hrvatski nevini vitez bez haške robijaške reference.

MX
Mister X
19:21 22.03.2019.

Bajlo o Suraćevoj presudi: Ovo je poruka javnosti da slobodno batinaju novinare.. To je podmuklo podlo od Bajlonca . Naravno da je poruka javnosti ali ispravno je da batinaju zlobne i podle novinare koji neistinom uništavaju pojedince ili grupe na na koje ih neko nagovori ili dobro podplati . Inače sam protiv nasilja... Naravno da nisam ni za to da ih se samo jednostavno batina ovisno o zasluzi . Prijatelji novinari znate da je to satira a nikako poziv za linč jer Vi morate svaki dan da pišete a kako znamo nije uvijek jednostavno jer uvijek stižu nove laži i podvale za objavljivanje od strane sa asvih strana ... Sad idem da pročitam o čemu se tu zapravo radi da mogu d revidiram stav ako samp rejako fulao ali tek sutra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije