Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šušak

Nogometaš od 250.000 € postao član bande i nasilni lopov

dario šušak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.01.2014.
u 08:04

Nepopravljivi: Željko Vrbat u većini razbojstava za koja ga terete bio je vozač, a za to su ga teretili i 2007.

Dario Šušak (27) nekada je bio perspektivni nogometaš, čije nogoloptačko umijeće na tom tržištu, prema podacima Transfermarkta, još uvijek vrijedi oko 250.000 eura. No taj obrambeni bivši igrač Croatije iz Sesveta, a trenutačni igrač niželigaša NK Ivanje Reka, sportsku je karijeru očito odlučio zamijeniti razbojničkom.

Osuđen u Offsideu

Jer Šušak je, osim što je nepravomoćno osuđen u aferi Offside, do sada 22 puta kazneno evidentiran, uglavnom zbog razbojstava. A zbog razbojstava, točnije njih pet, optužnicu protiv Šuška, Željka Vrbata i Darka Lučića nedavno je podiglo i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Tereti ih se da su razbojstva počinili od listopada 2012. do siječnja 2013. na širem području Zagreba. Šušak je sudjelovao u svih pet razbojstava za koje se tereti, s tim da mu je u četiri, uz Vrbata, pomagač bio i Darko Lučić. Prema optužnici, Vrbat je uglavnom bio vozač, te očito i planer, a u razbojničke pohode trojka je išla uglavnom ukradenim vozilima. Orobili su poštu, banku i zlatarnicu te dvoje ljudi na cesti koji su sa svojih radnih mjesta na polog nosili dnevne utrške. Pri tome se nisu libili rabiti silu, u čemu je, prema optužnici, prednjačio Šušak, koji je nogama izudarao vlasnika zlatarnice te suzavcem poprskao djelatnike pošte.

Zanimljivo je da je među razbojstvima za koja se tereti i razbojnički pohod na poslovnicu Splitske banke u Zagrebu, zbog čega se na zagrebačkom Županijskom sudu već sudi Nenadu Grahovcu, a da su Vrbat i Šušak u to umiješani, policiji je ispričao svjedok, inače dobro upućen u svijet zagrebačkog podzemlja.

– Nenad Grahovac mi se osobno pohvalio da je krajem 2013. s osobom nadimka Švicarac te još jednom nepoznatom osobom orobio poslovnicu Splitske banke u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Rekao mi je da su razoružali zaštitara, a Švicarac je bio taj koji im je pribavio informacije o tome kada ima najviše novca u banci. Grahovac je rekao da je Švicarac te informacije dobio od nekog u banci te da su on i ta nepoznata osoba do banke došli na biciklima, dok ih je Švicarac čekao u automobilu. Nakon pljačke Švicarac ih je i odvezao. Grahovac mi je rekao da je za taj posao dobio 30.000 eura, dok je ostatak novca Švicarac odnio u Švicarsku kako bi tamo podmirio svoje obveze – ispričao je taj svjedok.

Razoružao zaštitara

U tom razbojstvu Grahovac, Vrbat (kojem su nadimci Švabo i Švicarac, op.a.) i Šušak dokopali su se oko dva milijuna kuna, a s Grahovcem je u banci bio Šušak, koji je prišao zaštitaru te mu je prijeteći pištoljem naložio da legne na pod.

Pri tome mu je i oduzeo pištolj, koji je Vrbat kasnije odnio Miri Đakoviću, tražeći da ga uništi, zbog čega je i Đaković optužen. Vrbat se, inače, godinama povlači po stranicama crnih kronika, a najupečatljiviji događaj uz koji ga se povezivalo bila je pljačka sesvetskog Getroa 2007. prilikom koje je jedan razbojnik ubijen, drugi je bio ranjen, a Vrbat je uspio pobjeći.

On i Šušak su se u istrazi branili šutnjom, dok je Lučić odlučio olakšati dušu te je ispričao kako su se razbojstva odvijala. Osim toga, na jednom od mjesta koje su orobili ostala je kapa, na kojoj su kasnije nađeni Lučićevi DNK tragovi. Uz takav dokaz da je umiješan u razbojstva i nije mu preostalo ništa drugo nego da ispriča kako se sve odvijalo. Dokaz protiv Vrbata i ostalih su i snimke videonadzora, primjerice, iz zlatarnice u Vlaškoj, na kojima je vidljivo kako Šušak na podu cipelari vlasnika zlatarnice.

Komentara 11

MC
mcmarko
10:13 11.01.2014.

Može li u ovom slučaj drug hrvatin iz vrhovnog suda objasniti zašto je dotični na slobodi? Jer ako ima 22 kaznene evidencije, ako su sve razbojništva, i da je za svako kazna barem šest mjeseci to je 11 godina i po krivosuđu drugova šeksa i josipovića izašo bi nakon osam godina. sramota. U americi je oružana pljačka ako je prva minimalno pet godina. Nakon toga čak do 30 godina. U Kanadi od 10 do 20 godina jedna. naše krivosuđe je sami kriminal

PE
pedroso
09:17 11.01.2014.

vecina nazovi perspektivnih nogometasa isto tako zavrsi ili u boljem slucaju konobari u lokalnoj birtiji....pune im glavu da ce uspjeti, postati nogometasi i nakon 25-26 godine ako ne uspiju oni nisu sposobni za bilo kakav posao a da ne govorimim da od skola imaju 4 razreda osnovne....

DU
Deleted user
15:07 11.01.2014.

Izgleda da mu razbojnicka karijera ide isto tako dobro kao fudbalerska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije