Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNIJELI 3 MIL. KN

Propali nogometaš u bandi koju vodi strastveni kockar

željko vrbat
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
29.06.2013.
u 17:00

Vrbat je nakon pljačke Getroa 2007. godine pobjegao u BiH, a Šušak je nepravomoćno osuđen u Offsideu

Željko Vrbat (50) sumnjiči se da je bio mozak skupine koja je od travnja 2011. do siječnja 2013. počinila osam prepada u banke i pošte na području Zagreba odnijevši pritom oko tri milijuna kuna. Dio te skupine, kako se sumnja, bio je i Dario Šušak (22), bivši nogometaš NK Croatije Sesveta, nepravomoćno osuđen u aferi Offside. Njih su se dvojica u Remetincu pridružila Nenadu Grahovcu (34) koji je uhićen u travnju pod sumnjom da je koncem siječnja sudjelovao u prepadu na Splitsku banku u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Glavni planer

Kako je priopćila policija, Vrbat je bio glavni planer razbojstava jer je prikupljao potrebne informacije kao što su raspored prostorija, broj zaštitara, vrijeme transporta novca... U akcijama je sudjelovao kao vozač, a neposredni počinitelji, kako se sumnja, bili su Grahovac i Šušak te još jedan 22-godišnjak. U prepadima su se koristili automatskim oružjem ili suzavcem, a bili su maskirani motociklističkim kacigama. I Šušak i Vrbat stari su znanci policije, a Šušak je nedavno nepravomoćno oslobođen optužbe da je krajem 2011. počinio dva prepada u automat-klubove. Inače, zanimljivo je da je uhićen u vrijeme kad je bio pod jamčevinom koju mu je odredio sud u Slavonskom Brodu zbog krađe. I ovaj je put ponudio 200.000 kuna za jamčevinu, no ona mu je odbijena.

Što se tiče Vrbata, za njega bi se moglo reći da je prilično živopisan lik. Rođen je i odrastao je u Derventi u BiH, tijekom Domovinskog rata priključio se obrani zemlje, a zatim se preselio u Zagreb, točnije u Sesvete. Devedesetih se godina bavio švercom raznorazne robe poput kompjutora, koje je zatim prodavao preko oglasa. Strastveni je kockar, a kocka je kriva i za njegovu invalidnost jer se iz bijesa što je izgubio veći iznos 1994. sam propucao te mu je jedna strana tijela oduzeta.

Izvrstan vozač

Unatoč tome izvrstan je vozač, a da je bio vozač u nekim razbojstvima, sumnjala je i policija. Pogotovo nakon prepada na Getro 2007. kada je Dubravko Marinić ubijen, a Kristijan Čabraja ranjen. Vrbat, za kojim je policija nakon njegova bijega s poprišta raspisala tjeralicu, tada se sumnjičio da ih je dovezao do Getroa, a tu je sumnju pojačala činjenica da je ubrzo pobjegao u BiH. U Hrvatsku se vratio 2010., a 2011. nepravomoćno je oslobođen optužbi da je sudjelovao u prepadu na Getro.

>> Obitelj Šušak: Naš Dario... od mlade nade postao pljačkaš

>> Alibi-svjedoci optuženog Vrbata: Nismo se htjeli miješati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije