Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribiči nezadovoljni

Noćna mora koprivničkih ribiča: Kažnjavaju ih, ne mogu se braniti

Ribic
ARHIVA
19.10.2012.
u 07:30

Predsjednik Zajednice športsko ribolovnih klubova Bojan Premužić odbacuje optužbe, ali planira preispitati pravilnike

Nešto je trulo u Zajednici športsko ribolovnih klubova Koprivnica, koja broji respektabilnih 17 članica.

Nezadovoljstvo ne jenjava

Već dulje vrijeme nezadovoljstvo ribiča ne jenjava, a nedavno je kulminiralo i ostavkama u upravljačkim tijelima zajednice. Dok je dio ribiča ogorčen navodnom rastrošnošću predsjednika Bojana Premužića, na što se on sprema odgovoriti tužbom, drugi se žale na nezakonite promjene u statutu, kao i donošenje pravilnika o načinu obavljanja ribolova na vodama kojima gospodari Zajednica i pravilnika o stegovnoj i materijalnoj odgovornosti. Tvrde da s time skupštinari uopće nisu bili upoznati, a kamoli da su promjene izglasali, te da pravilnici nisu u skladu sa zakonom i pravilnikom o športskom ribolovu. Posljedica svega je da je zajednica još prije godinu i pol dana krenula u "otvoreni rat" s velikim brojem rekreativnih ribiča koji, prema njihovu mišljenju, love s nedozvoljenih mjesta, poput raznoraznih otoka na jezeru Šoderici ili Jegenišu.

– Stegovna komisija kažnjava ribiče isključenjem iz zajednice i do pet godina te zabranom učlanjenja u bilo koji klub pod njihovom nadležnošću. Pritom ih uopće nije briga što ne postoji ni jedna pravomoćna presuda Prekršajnog suda – rekao je jedan od brojnih kažnjenih ribiča kojeg nitko iz zajednice nikada nije pozvao da se očituje o svom eventualnom prekršaju. Inače, samo lanjske godine bilo ih je 50-ak. Što s uvjetnim, što s bezuvjetnim kaznama, "nagrađeni" su sa 86 godina zabrane ribolova.

Gledanje preko nišana

Njih 30 bezuvjetno isključenih od ribolova pod zastavom zajednice moraju odmarati ukupno 54 godine.

– Želim samo da ribiči više ne budu zbunjeni, da se ribolov vrati u zakonske okvire. Nevjerojatno je da se ljudi gledaju preko nišana. Ribolov je ljubav. Zamislite da je vama netko oduzme na pet godina. To je prestrašno – istaknuo je Miro Koštić, osnivač i član ŠRK Carp Podravina, i dodao kako on osobno nikad nije bio kažnjavan, ali suosjeća sa svojim kolegama i jedino što želi jest da pravda bude zadovoljena.

– Imali smo već dva nadzora državne uprave i nisu uočili nikakve nepravilnosti. Uskoro će biti izvanredna skupština na kojoj moramo izabrati novog tajnika, a na kojoj ćemo pokušati riješiti i sve druge probleme. Inzistirat ću da se i preispitaju ti pravilnici, naglašavam, doneseni za prošle uprave – kazao je Premužić.

Ključne riječi

Komentara 5

RA
Rapal
23:44 19.10.2012.

Oglasila se šačica selskih kauboja koja je godinama radila šta je htjela a sad kad je uveden red na vode nastala je frka jer su ograničeni u svojim aktivnostima.

Avatar mate112
mate112
11:13 19.10.2012.

Ribolov je postao šport za kretene, zato se više ne bavim s njim. Svi imaju "svoja mjesta" zbog kojih se potežu oružja, to su debilane i prepuštam ih blesavcima.

MO
modovisisajteMaraschino
11:27 19.10.2012.

i ja sam davno prestao s time... ajde razumijem npr privatne ribnjake gdje gazda ima svoja pravila ali na podrucjima gdje upravljaju ribicka drustva ako imam dozvolu nije mi tesko ni platiti ni ribolovnu kartu ali ako me k-r-e-t-eni gnjave zbog nekih gluposti pa ne smijes pecati ovdje (a to mjesto isto je dio podrucja za koju platim kartu) ili na Soderici da me lovi policija zbog njihovih glupih pravila koje moras svaki mjesec provjeravati da li su se promjenila onda radije nadjem neku drugu zanimaciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije