Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Nobilo

'Njemački tužitelj Perkoviću nudi tri godine zatvora za priznanje'

'30.03.2010. Zagreb - Odvjetnik Anto Nobilo ispred sjedista USKOK-a u Gajevoj ulici gdje je doveden njegov klijent Damir Polancec. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
04.01.2014.
u 11:09

Odbili smo svaku nagodbu koja u sebi implicira prizanje ovakvog nedjela, rekao je Anto Nobilo

Anto Nobilo, odvjetnik Josipa Perkovića koji je jučer pušten na slobodu, rekao je za Hrvatski radio kako su odbili nagodbu koju im je ponudio njemački državni tužitelj. Nobilo je rekao da mu je njemački državni tužitelj ponudio nagodbu i tri godine zatvora za Perkovića ako prizna krivnju.

"Odbili smo svaku nagodbu koja u sebi implicira priznanje ovakvog nedjela jer Josip Perković nije sudjelovao u ubojstvu Đurekovića", rekao je Nobilo. Perković, kojeg se sumnjiči za umiješanost u ubojstvo hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića, podsjetimo, ne smije napuštati mjesto prebivališta, a oduzete su mu i putovnica i osobna iskaznica. Idućeg tjedna će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijeti odluku o njegovom izručenju. Zdravko Mustač, Perkovićev nekadašnji šef jugoslavenske Službe državne sigurnosti je još u Remetincu. Sud u Velikoj Gorici idućeg će tjedna donijeti odluku o njegovoj žalbi na pritvor, a nakon toga i o izručenju.

>> Ovo su glavni akteri u slučaju Đureković!

>> 'Đureković ubijen jer je previše znao'

Komentara 37

PR
prvacrta
11:49 04.01.2014.

Njemački tužitelji su u nedavnom intervju u Deutsche Welle jasno dali do znanja da nisu niti mogu ponuiditi ikome bilo kakvu nagodbu. Prva stepenica je odazivanje na sud, i tu nema druge opcije, rečeno je.

ĆA
ćaćaća
12:40 04.01.2014.

udbaški odvjetnik ...

HR
HR4ever
11:53 04.01.2014.

A gdje je pecat....?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije