Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA ODAVANJE TAJNI

Nobilo nije došao svjedočiti zbog bolesti

Anto Nobilo
Goran Kovacic/PIXSELL
16.10.2020.
u 14:05

Svjedočila  je  policajka Danijela Štos, koja je kazala da nije radila na jednoj od operativnih akcija  koja se bile kompromitirane jer su pukle mjere, a obuhvaćene su optužnicom

Odvjetnik Anto Nobilo, koji je trebao svjedočiti u nastavku suđenja Vladi Rajiću i drugima optuženima za odavanje tajni iz  najtajnijih policijsko-uskočkih istraga, nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, a nedolazak je ispričao zdravstvenim problemima.

Pozvan je za svjedoka, jer mu je netko svojevremeno poslao OCTU, tajni dokument MUP-a u kojem se navodi  tko su nositelji organiziranog kriminala u Hrvatskoj. Jedan od optuženika u ovom postupku,  tereti se da je  zainteresiranim osobama predao radnu verziju OCTE, a prema tvrdnjama USKOK-a, optuženici koji su odavali tajne iz najtajnijih istraga to su činili za novac i usluge.  

Svjedočila  je  policajka Danijela Štos, koja je kazala da nije radila na jednoj od operativnih akcija  koja se bile kompromitirane jer su pukle mjere, a obuhvaćene su optužnicom. Prepričala je svoj razgovor s Andreom Kožić, jednom od optuženica. Andrea Kožić se raspitivala, kazala je svjedokinja, onako usputno za neku akciju.

- Pitala me radim li na njoj, a ja sam rekla da ne. To  nije bilo neuobičajeno, jer  je nas više znalo raditi na  različitim predmetima, koji su se isprepletali - kazala je svjedokinja.

No u  istrazi  je iskazivala da joj je A. Kožić rekla da vezano za tu konkretnu  akciju, a radilo se o  istrazi oko URIHO-a, nema ništa. Svjedokinja je u istrazi kazala da joj je A. Kožić rekla da se radi  o "glupoj anonimnoj prijavi". Kada joj je predočeno to što ja kazala u istrazi, svjedokinja je kazala da se toga ne sjeća jer je iskaz dala 2012., no  navela je i da je to vjerojatno kazala jer je potpisala zapisnik nakon svjedočenja. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
08:19 17.10.2020.

Opa znači Nobilo je tak kod kojeg cure informacije u novine, korisno za znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije