Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nobilo nije došao svjedočiti zbog bolesti

Svjedočila  je  policajka Danijela Štos, koja je kazala da nije radila na jednoj od operativnih akcija  koja se bile kompromitirane jer su pukle mjere, a obuhvaćene su optužnicom
16. listopada 2020. u 14:05 1 komentara 561 prikaza
Anto Nobilo
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Odvjetnik Anto Nobilo, koji je trebao svjedočiti u nastavku suđenja Vladi Rajiću i drugima optuženima za odavanje tajni iz  najtajnijih policijsko-uskočkih istraga, nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, a nedolazak je ispričao zdravstvenim problemima.

Anto Nobilo afera janaf Nobilo: Postoji mogućnost da je SOA sve istražila i da predsjednik ima podatke

Pozvan je za svjedoka, jer mu je netko svojevremeno poslao OCTU, tajni dokument MUP-a u kojem se navodi  tko su nositelji organiziranog kriminala u Hrvatskoj. Jedan od optuženika u ovom postupku,  tereti se da je  zainteresiranim osobama predao radnu verziju OCTE, a prema tvrdnjama USKOK-a, optuženici koji su odavali tajne iz najtajnijih istraga to su činili za novac i usluge.  

Svjedočila  je  policajka Danijela Štos, koja je kazala da nije radila na jednoj od operativnih akcija  koja se bile kompromitirane jer su pukle mjere, a obuhvaćene su optužnicom. Prepričala je svoj razgovor s Andreom Kožić, jednom od optuženica. Andrea Kožić se raspitivala, kazala je svjedokinja, onako usputno za neku akciju.

Milan Bandić i Petar Pripuz Potvrđena optužnica Nobilo: Držite me za riječ, Bandić, Pripuz i ostali na kraju će biti oslobođeni

- Pitala me radim li na njoj, a ja sam rekla da ne. To  nije bilo neuobičajeno, jer  je nas više znalo raditi na  različitim predmetima, koji su se isprepletali - kazala je svjedokinja.

No u  istrazi  je iskazivala da joj je A. Kožić rekla da vezano za tu konkretnu  akciju, a radilo se o  istrazi oko URIHO-a, nema ništa. Svjedokinja je u istrazi kazala da joj je A. Kožić rekla da se radi  o "glupoj anonimnoj prijavi". Kada joj je predočeno to što ja kazala u istrazi, svjedokinja je kazala da se toga ne sjeća jer je iskaz dala 2012., no  navela je i da je to vjerojatno kazala jer je potpisala zapisnik nakon svjedočenja. 

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Avatar Uhljeb25
    Uhljeb25:

    Opa znači Nobilo je tak kod kojeg cure informacije u novine, korisno za znati.