Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.05.2014. u 12:00

Paradoksalno je, naime, da je lider svjetske sile frustrirajuće oprezan u vođenju vanjske politike u trenucima kad snimci iz Ukrajine najavljuju da najgore tek dolazi.

Dvije godine nakon što je pobijedio na izborima u kojima se vanjska politika jedva spominjala, predsjednik Obama pozvan je da zaustavi rat između Ukrajine i Rusije, a možda i širi!

Pitanje je ipak može li on artikulirati plan kojim bi porazio Putina? Paradoksalno je, naime, da je lider svjetske sile frustrirajuće oprezan u vođenju vanjske politike u trenucima kad snimci iz Ukrajine najavljuju da najgore tek dolazi.

I dok Amerikanci žele čuti od Ovalnog ureda koji je sljedeći mogući Putinov potez i koliko je državni vrh SAD-a na njega spreman, neki analitičari tvrde da Obama nije u stanju kontrolirati sva svjetska zbivanja. Kad je došao u Bijelu kuću bio je u pravu pokušavajući graditi bolje odnose s Rusijom. Nakon napada na Krim, dao je Putinu diplomatsku mogućnost da se povuče, ali Moskva se ne zaustavlja. Obama ne želi vojni obračun s Putinom, dobio je Nobela za mir, računa na Europu i vjeruje da su strože sankcije najbolje za obuzdavanje Rusije. Do kada?

>> Obama: Nobela za mir daju zbilja svima, moguće da ga dobije i Putin! 

>> Sada svi čekaju kakav će potez povući Putin 

Komentara 36

NE
neboiznadzagreba
13:17 05.05.2014.

Jedan od jadnijih članaka napisanih u posljednje vrijeme , gospođa Jadranka kao da ga je napisala na "na brzaka", između posjeta dvama veleposlanstvima .

RA
rafaell
13:54 05.05.2014.

Ovaj članak kao da je pisao komentator,a la drAmer i sl.koja novinarka,podsjetila me na onu Ante Kovačevića o ženama,mudracima i madracima,ako je prenesena propaganda bez njenog doprinosa dovoljno govori o inteligenciji onoga tko je sastavio ovu umotvorinu i kome je namjenjena

Avatar poklon1234
poklon1234
12:45 05.05.2014.

kako ne ratuje?! sve novine izvještavaju da FBI i njen ogranak za inozemstvo CIA imaju svoje urede u kijevu i da komanduju kako vladom tako i vojskom ukrajine... čim rusi uđu na istok NATO će na zapad... to im je plan od početka... niti su rusi reagirali za bombardovanje srbije i otcepljenje kosova niti su ameri reagirali za krim itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije