Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.10.2014. u 12:00

Strava u Kobaneu poručuje nam da su te nagrade samo folklor koji neće promijeniti svijet

Malo kada kao ove godine iza Nobelove nagrade za mir neće se vući repovi. No prošlih godina Nobelov nas je odbor znao iznenaditi. Zašto je Barack Obama dobio tu nagradu prije pet godina ni danas još nikome nije jasno. Ili, zašto ju je prošle godine dobila organizacija za zabranu kemijskog oružja – to je još veća zagonetka.

Sjetimo se, ta je organizacija nagrađena zbog kemijskog razoružavanja Sirije koje je tada tek započelo. Ali to je bila ruska ideja, pa su tom logikom Nobela mogli dobiti i Putin ili Lavrov. Uz pakistansku djevojčicu Malalu Nobela je ove godine dobio i indijski borac za prava djece Kailash Satyarthi. To je bio spretan potez – nagrada za mir dodijeljena je pripadnicima dvaju zaraćenih naroda, Pakistanki i Indijcu.

Nagrađeni su za svoju borbu protiv ugnjetavanja djece. Nažalost, to neće pomoći kurdskoj djeci čije zlostavljanje sada provode koljači ISIL-a, a te jezive zločine Zapad i Turska gledaju uživo kao u Big Brotheru. I nitko toj djeci neće pomoći. Strava u Kobaneu poručuje nam da su te nagrade samo folklor koji neće promijeniti svijet.

>>'Ne dopustite da se ponovi Srebrenica'

>>Nobelova nagrada za mir Kailashu Satyarthi i Malali Yousafzai

Komentara 2

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:48 11.10.2014.

i zapadne organizacije za ženska prava bi trebale biti aktivnije, jer islamisti su oteli masu djevojčica koje prodaju tim divljacima za udaju ili ih zlostavljaju

MM
mojski.moja
23:17 11.10.2014.

autor bi trebao dobiti nagradu nobel, jako je pametan , a malo koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije