Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

NK Čakovec i NK Međimurje državi dužni šest milijuna kuna

NK Međimurje
Marko Jurinec/PIXSELL
22.05.2014.
u 21:12

Prema podacima Porezne uprave, NK Čakovec dužan je 3,4 milijuna kuna za doprinose za obvezna osiguranja, te porez i prirez na dohodak

Nogometni klub Archea Čakovec zabilježio je prošlog vikenda rekordan poraz. Podravina je u Ludbregu do 76. minute, kad je utakmica prekinuta jer Čakovčani nisu imali dovoljno igrača za nastavak, zabila čak 21 gol! NK Čakovec, koji danas nosi ime Archea, među rekorderima je i na popisu najvećih poreznih dužnika u Međimurskoj županiji. Čak dva kluba nalaze se među prvih deset. Dok NK Čakovec na toj neslavnoj ljestvici drži četvrto mjesto, NK Međimurje je sedmi.  

Prema podacima Porezne uprave, NK Čakovec dužan je 3,4 milijuna kuna za doprinose za obvezna osiguranja, te porez i prirez na dohodak. U klubu se navodno nadaju - zastari. NK Međimurje zaustavilo se na 2,4 milijuna kuna duga. Taj je klub od HNS-a tražio i licencu za igranje u 2. hrvatskoj ligi, ali je nisu dobili, što je vjerojatno povezano s dugom.

- Koliko znam, i u predstečajnoj su nagodbi - kaže Josip Freiler, poznati međimurski sportski novinar. Gradsko vijeće, podsjetimo, nije pristalo da Grad sudjeluje u preoblikovanju NK Međimurja u sportsko dioničko društvo.

- Nogometni klub djeluje kao udruga u čijem osnivanju Čakovec nije sudjelovao, kao ni u osnivanju bilo koje druge udruge - pojasnio je gradonačelnik Stjepan Kovač. Ivana Strahija, glavna urednica Sportneta, kaže da dugovi Čakovca sežu u vrijeme kad je klub bio u Prvoj ligi, a isto je i s Međimurjem.

- Proizlazi, dakle, da je problem skupoća natjecanja u prvoligaškom društvu. No, to nije cijela istina, jer su se dugovi gomilali, ne samo u naša dva kluba nego u sportskim kolektivima diljem zemlje, zbog katastrofalnih Zakona o udrugama i Zakona o sportu. Stječe se dojam da država ne želi riješiti te probleme, pa postoji situacija u kojoj Osijek sa 120 milijuna kuna poreznog duga igra Prvu ligu i slično - ističe Strahija. Za NK Čakovec Freiler kaže da je "najveća sramota u povijesti nogometa u Čakovcu".

>> Tvrtka za dlaku izbjegla drugi stečaj, u prvom su bili punih 6 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije