Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUTNI UBOJICE

Njihovi su zločini zgrozili Hrvatsku: Ovo su zločinci koji su dobili kazne slične Zavadlavu

Foto: PIXSELL
1/4
23.02.2021.
u 16:56

U pregledu povijesti hrvatskih presuda ima još okorjelih zločinaca koji su osuđeni s istom ili sličnom kaznom koju je danas dobio Zavadlav

Filip Zavadlav proglašen je danas krivim za trostruko ubojstvo u Splitu. Osuđen je na 40 godina zatvora. Sutkinja je trostruko ubojstvo ocijenila kao jedan od brutalnijih zločina, a kazna je društvena osuda.

U pregledu povijesti hrvatskih presuda ima još okorjelih zločinaca piše RTL koji je podsjetio na osuđenike s istom ili sličnom kaznom koju je dobio Zavadlav koji je 11. siječnja 2020. sa 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Na 50 godina zatvora osuđen je Luka Juretić zbog teškog ubojstva Vicenca Uvodića  i pokušaj ubojstva Senka Uvodić početkom 2019. godine u njihovom stanu u Solinu. 

Ivan Dvorski "Psiho", u Rijeci ubio navodnog dužnika, njegovu djevojku i oca i zapalio stan da prikrije zločin. Osuđen je na 40 godina zatvora. 

Prilikom pljačke Fine u rujnu 2005. godine ubijena su dvojica zaštitara tvrtke Sokol Marić Security i ukradeno je nešto manje od dva milijuna kuna. Za taj zločin Dubravko Žugelj služi 40-godišnju kaznu.

Milan Mitrović je proglašen krivim jer je u listopadu 2016. nožem iz koristoljublja usmrtio Marinka Tomića, a nekoliko dana kasnije i Luku Ćosića. Mitrović je obojicu ubio u njihovim obiteljskim kućama. Osuđen je na 40 godina zatvora.

U ožujku 2017. je 20-godišnji Tin Šunjerga vatrenim oružjem ubio svoje roditelje, majku čije je mrtvo tijelo pronađeno u automobilu i oca, pripadnika specijalne policije, koji je ujutro mrtav pronađen u obiteljskoj kući. U listopadu 2019. Vrhovni sud RH u trećem je stupnju ponovno preinačio presudu Šunjergi za teško ubojstvo roditelja te mu je povećao jedinstvenu kaznu s 35 na 40 godina zatvora. 

Vladimir Duvnjak je kao 27-godišnjak osuđen na 40 godina zatvora za zbog masakra u Vukovaru kada je nožem ubio staricu i starca u njihovoj obiteljskoj kući, jer ih je htio opljačkati.

Dragan Jung i Massimo Kršulja zvjerski su noževima i sjekiricom izmasakrirali prijatelja iz djetinjstva Antu Vukelića. Zadali su mu 44 rane. Unesrećeni je 12. veljače 2005. godine između 20 i 21 sat umirao u strašnim mukama, ubadali su ga i rezali 40 minuta.  Jung je već prije toga ubio sugrađanku Mariju Knapić, izbo ju je 27 puta. Jung je osuđen na 40 godina zatvora. 

Stjepan Rošker u veljači 2009. ubio je bratića, njegovu 14-godišnju kćer, strinu i mladića koji se našao na putu. Osuđen je na 40 godina zatvora.

Komentara 4

SP
speed208
17:31 23.02.2021.

Filip nije nicim zasluzio biti u ovom odvratnom drustvu......fali vam tomo...

SJ
Sve je uzalud
19:48 23.02.2021.

........imamo Zavadlavov poučak...duboko kao pojava u hrvatskoj pravnoj znanosti...izazvan zločin mukom institucija..........do kojeg nije trebalo doći da kod nas institucije funkcioniraju...............to je više od Nobela.........u Splitu je i dalje sunce proljeće dolazi i ništa nije kao prije.........ali osuđujem što je napravio........valjda za njega je to bilo nepremostivo.............a Šibenik.to nećemo gledati........izostao je akter...........ali ostao je šibenski poučak.....

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:54 23.02.2021.

Koliko je kapetan Dragan dobio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije