Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijali Židove

Lovci na naciste vjeruju da su identificirali 80 pripadnika odreda smrti

konc logor
Foto: DPA/PIXSELL
02.10.2014.
u 22:57

Odredi smrti tzv. Einsatzgruppen tijekom Drugog svjetskog rata počinili su masovna ubojstva posebno u Poljskoj i Sovjetskom Savezu, a procjenjuje se da su ubili više od milijun Židova

Centar Simon Wiesenthal poslao je njemačkoj vladi listu od 80 ljudi koji bi još uvijek mogli biti živi, a za koje vjeruju da su, služeći kao pripadnici nacističkih odreda smrti, tijekom Drugog svjetskog rata ubijali Židove, izvijestio je direktor izraelskog ureda te organizacije, javlja Reuters.

Odredi smrti tzv. Einsatzgruppen tijekom Drugog svjetskog rata počinili su masovna ubojstva posebno u Poljskoj i Sovjetskom Savezu, a procjenjuje se da su ubili više od milijun ŽidovaNa popisu 80 osoba koji je poslan njemačkoj vladi nalaze se i četiri žene, a Centar zbog njemačkih zakona koji štite privatnost zasada nije saznao jesu li osobe na popisu žive ili ne.

– Želimo istrage o tim ljudima – rekao je za Reuters Efraim Zuroff, direktor izraelskog ureda Centra Simon Wiesenthal. Prema njegovim riječima, izabrali su članove odreda smrti koji su rođeni nakon 1920. godine, a najveći dio zločina počinjen je između 1941. i 1943. godine.

Glasnogovornica njemačkog ministarstva pravosuđa rekla je da je popis dostavljen uredu specijalnih tužitelja u Ludwigsburgu koji istražuje nacističke zločine, javlja Reuters.

>> Putin pred rabinima hvalio šefa nacističke propagande

Komentara 30

Avatar Idler 3
Idler 3
23:18 02.10.2014.

Trebalo bi isto vidjet kolko je živo Titinih Einsatzgruppen-antifašista rođenih nakon 1920-e i "proslavljenih" u događajima na kraju rata !!!

Avatar bok
bok
00:21 03.10.2014.

Istodobno pohapati i crvene fasiste. Odmah bagru komunističku u Goliti otok itd....Nema suda kakav sud kome su oni sudili .Ljudsko smeće nije vrijedno zivota na ovome svijetu.Zanimljivo svo to komunističko smeće doživi devedeset i sto godina.Krepaj

NE
neboiznadzagreba
23:30 02.10.2014.

Ovih 80 , ili hrani ledinu ili piša u pelene .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije