Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Njemačkoj prijeti tužba ne prizna li diplome hrvatskih arhitekata

gradnja,građevina
Damir Špehar/PIXSELL
30.04.2015.
u 00:05

Time Njemačka krši propise EU koji Hrvatima od 1. srpnja 2013. kao građanima Europske unije jamče pravo na poslovni nastan i slobodu pružanja usluga u ostalih 27 država članica

Europska komisija opomenula je jučer Njemačku zbog toga što još ne priznaje stručne kvalifikacije hrvatskih arhitekata i inženjera građevinarstva.

Time Njemačka krši propise EU koji Hrvatima od 1. srpnja 2013. kao građanima Europske unije jamče pravo na poslovni nastan i slobodu pružanja usluga u ostalih 27 država članica. Sve druge države izmijenile su svoje nacionalne propise i počele priznavati hrvatske diplome kao dokaz o stručnoj kvalifikaciji osobe, jedino Njemačka još nije. EK je jučer pozvala Njemačku da to učini u roku od dva mjeseca, a u suprotnom će tužiti tu zemlju Europskom sudu pravde.

>>Građevinari više stoje nego što rade, ali slijede zapošljavanja

Komentara 9

JT
j.togo
23:33 30.04.2015.

Njemačka - prijtelj i partner Hrvatske.......Svakako. Eto to se vidi.

Avatar razocarani
razocarani
10:22 30.04.2015.

zakon je zakon ali eto koliko smo cijenjeni u svijetu......spustimo se se nazemlju sto prije i pocmimo ozbiljno raditi.......

Avatar d-ano
d-ano
12:10 03.05.2015.

Sto je sa ostalim diplomama ,dali su one manje vrijedne nego diplome hrvatskih arhitekata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije