Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uteg II. svj. rata
Povratak na članak

Njemačkoj još treba Francuska, pravo liderstvo koče joj Britanci

Britanska javnost uvjerena da su oni na svojim leđima izvukli Europu od njemačke okupacije

Komentari 100

OB
-obrisani-
08:22 10.12.2011.

Njemačkoj još treba Francuska, pravo liderstvo koče joj Britanci A kako su tek kocili Hrvatsku i kako tek koce slavensku Rusiju od krimskog rata ?

VL
FU
furešta
08:25 10.12.2011.

Stvar ide svojim tokom. Englezima preostaje samo sabotaža i izazivanje rata, drugo neznaju. To će sada biti oštra bitka Europe i Engleske, pogotovo rat tajnih službi. Engleska je neprijatelj Europe broj 1. Englezi uvijek imaju svoju petu kolonu na svojoj strani, liberale, ljevicu, masone i židove, a ti su opasni.

VL
CR
crocro
08:43 10.12.2011.

Zbog Engleske niti Hrvatska nije mogla napredovati. Uvijek ju je kočila a i sada koči. Kada bi se Europa pokušala barem malo distancirati od Engleske, kontakte spustiti na slabiji intezitet, Englezi bi se otrijeznili. Već se sada trijezne uvidjevši daa bi mogli ostati izolirano od Europe. Oni su Europi pokušali nametnuti svoje norme ponašanja, ali se dogodio \"ćorak\". Englesku samo treba pustiti da se malo ohladi i i brzo će se probuditi otriježnjena.

VL
RE
rezonancija
08:43 10.12.2011.

europa zeli sprijeciti kolonijalno-teroristicki kriminal sto englezi provode nad ostatkom svijeta...kada ljudi shvate da je engleski city,bakarski kartel izvrsni naredbodavac MI-5 engleske tajne sluzbe onda je sve jasno...zasto je uhicen sin margaret thatcer u africi?

VL
RE
rezonancija
08:46 10.12.2011.

jer je pokusavao izvrsiti drzavni udar u evatorijalnoj gvineji...ta cinisticka gamad je bezglavo luda za dijamntima i zlatom i ako ih neki afro lider vise ne slusa...dodje MI-5 agent i radi za engleski city poso...to je bio marko thacher u ovome slucaju...

VL
NO
Novinar
08:47 10.12.2011.

Mislim da će se kroz neko vrijeme Velika Britanija ohladiti i pristati na uvjete koji žele Njemačka i Francuska jer u Velikoj Britaniji je gospodarstvo ina koljenima i ne mogu se dignuti bez suradnje sa ostalim zemljama Eu. Također, ne treba zaboraviti da su i nas Englezi kočili u mnogim političkim i gospodarskim pitanjima, ali su na kraju zahvaljujući Njemačkoj i nekim drugim zemljama popustili. Ne treba zaboraviti na čijoj su strani bili za vrijeme Domovinskog rata.

VL
RE
rezonancija
08:49 10.12.2011.

MI-5 i bankarski kartel u cityu je jedna te ista organizacija,tamo se pere vise kesa os droge,dijamnata,zlata i svih svjetskih mafija vise nego u cijelome ostatku svijeta....i to vrh bankarskoga kartela zeli i nastaviti...prije nego je cameron puotvao na sastanak prvo su mu super mocni bankari rekli sta i kako mora reci...

VL
CR
crocro
08:53 10.12.2011.

Englezi bi željeli ostatak Europe za svoju novu koloniju. Oni se nikako ne mogu odreći imperijalizma jer je to genetski poremećaj. Najbolje ih je ohladiti ako se Europa samo na kratko distancira od njih, brzo nastupa otrežnjenje da više nisu u poziciji kolonijalističko-imperijalističkog osvajanja.

VL
RE
rezonancija
08:56 10.12.2011.

i sada da ti cinisticki svjetski kriminalci koji tresu svjetom vec stotinama godina dozvole da im knjige pregledavaju njemacki revizori to si nikada nece dozvoliti...pa zato sotoniziraju njemacku iz povjesnih razloga...zlokobni krvolocni svirepi pohlepni najbolesniji umovi su se skupili uu londonskome city-u...znam lika koji radi za MI -5 ...kaze da se osjeca kao placeni ubojica i nista vise...zato i dobivaju dnevno izmedju 5-20000 eura po danu za akciju...tako za dva tjedna akcije lik dodje doma sa oko 200000 neutrona...ne bi bolje bogme platio nit don corleone

VL
SA
Savjest
09:00 10.12.2011.

Postoji jednostavnije objašnjenje ponašanja Velike Britanije: Najprije je Churchill u II. svjetskom ratu spašavao Britansku imperiju, ali su ga već tada britanski glasači zbog toga maknuli s vlasti. Onda se Britanija uhvatila u kolo sa svojom bivšom kolonijom SAD postajući, malo po malo njezin vazal. To se posebno vidjelo pri ulasku Britanije u rat protiv Iraka od čega Britanija ima samo štete. Dakle Britaniji ostaje samo izbor: ili SAD-ova vazal ili vazal EU (Njemačke). Sic transit gloria Britaniae!

VL
DJ
djanii
09:04 10.12.2011.

Boji se boji engleska Njemačke MOĆI i snage,ali najjači je švabo bio i ostat će. Englezi su izgubljena nacija izmišljena i nekad su bili moćni ,ali 21 st obilježava nešto što im ne polazi za rukom hahahahahaahaaaa Nijemci sve jačii i jači,ukakali se englezi i javnost hahahaaaaaa

VL
DJ
djanii
09:08 10.12.2011.

Englezi su bili i ostali vazali Njemački,maknut če se od USA vidjet ćemo uskoro. Englezi vazali,a nikad više kolonijalisti i otimači tuđega,smeća jedna otrcana i kod njih živi također smeće otrcano slično njima u toj tmurnoj i turobnoj zemlji. Najvećii šljam sa prostora yuge živi kod njih,pa jel to govori kakvi su i jedni i drugi divljaci kanibali otimači tuđega,a nikad nisu svoje niš imali,kaj oni hoće sa EU ,da im Nemac okrene šunjkom?

VL
PA
Palooka
09:08 10.12.2011.

Čini mi se da je g. Puhovski pomiješao lončiće: Europu su iz rata izvukle Rusija i Amerika, a Engleska je Europu u taj rat uvalila!

VL
DJ
djanii
09:09 10.12.2011.

Dosta je sotonizacije Njemačke ,samo drabi Nijemci napried grabiti i rasturite engleze divljake

VL
GS
globalpress=SS
09:26 10.12.2011.

S istim glupostima s kojima se bavi Puhovski u RH bavi se i što se tiče EU. Komunistička budaletina. Dok nisu Amerikanci i Austrijanci uletjeli i zatvorili britanskog pulena i izdajnika Sanadera, Hrvatska se nikada ne bi riješila Balkana. Ono što je Srbija na Balkanu to je Britanija Europi - propalo carstvo koje se s tim ne može pomiriti.

VL
HA
Haurvatat
09:37 10.12.2011.

A i taj Puhovski priča gluposti. Njemačkoj ne treba neko kolonijalno liderstvo kao što su to uvijek odigrali englezi i francuzi u Europi. Njemačka je ta koja ima punu kesu i oko nje se svi motaju ko muha oko govna. Njemačka želi svoj prosperitet i prosperitet Europe, i nju se mora slušati ako se hoće doći do love koju su drugi popušili. To je to moderno liderstvo koji gospon profesor ne kuži. Englezi žele svoju moć i razdijeljenu Europu. Zna to puhovski, ali je engleski igrač pa ne želi to izreći. I zna on dobro da Englezi mogu puno štete napraviti jednoj složnoj Europi jer je on i sam dio tih štetočina.

VL
OB
-obrisani-
09:38 10.12.2011.

Nisam siguran da je Njemacka politicki jos spremna da povede Europu. Jos uvjek su rane svjeze, a i jako poznajem mentalitet njemackog naroda jer suradjujem s njima jako mnogo. Nema sumnje da je to vrijedan narod, ali me nervira insistiranje njihovih lidera u kompanijama na preteranom respektu i prenaglasenoj kulturi. U mnogim slucajevima na covjeka gledaju kroz njegov polozaj u firmi, a ne kao jedinku,...ili osobu. Nije to moj vid demokracije kakvu zelim,...mislim da im se jos uvjek ne treba dati pravo da vode Europu.

VL
RE
@rea
09:53 10.12.2011.

Koji amaterski text, otkrivanje tople vode. Franko-njemačka koalicija je udarila temelje EU, vodila ju sve ove godine, vodi ju i dalje. Ništa novo pod kapom nebeskom. Kako ta koalicija jača, tako opada utjecaj VB. Ali to ne znači da EUU ne treba VB. Treba ju, i te kako, zbog ekonomske i zbog vojne snage. Kao što VB treba Uniju.

VL
JA
JackRussell
09:53 10.12.2011.

Nijemci su daleko napredovali od 2. svjetskog rata, a Britanci se opet previše grče, a stoljećima su kolonizirali masu zemalja i izrabljivali tuđe narode. A da im nije bilo Amerike, danas bi Britanci pričali njemačkim jezikom. Isto tako, utezi 2.. svjetskog rata itekako su i na vratu Britanaca koji su svojom sramotnom politikom i pljačkom Njemačke nakon prvog svjetskog rata, sami uzrokovali 2. svjetski rat, prema tome bolje im je da šute, nesposobni su, jadni i osjetljivi, jer znaju da već sada EU ima daleko veći značaj u svijetu od Velike Britanije koja je odavno postala drugorazredna sila i s tim se ne mogu pomiriti, zato i konstantno pljuju po Europskoj Uniji.

VL
VE
Vercingetorix
09:52 12.12.2011.

btianci govna bili govna ostali - jos nam nisu dali transkripte s bleiburga da konacno mozemo saznat pravu istinu (tko gdje što kako)

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.