Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONVOJ VOZILA

Njemački vatrogasci u Sisak dovezli 110 tona vatrogasne i medicinske opreme

Njemački vatrogasci donirali 90 tona opreme i namirnica
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/7
02.01.2021.
u 20:55

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg u subotu su u Sisak dopremili 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepština za u potresu stradalo područje Sisačko-moslavačke županije.

Konvoj s 11 vatrogasnih vozila i tri vozila njemačkog Crvenog križa dostavio je raznu vatrogasnu opremu, opremu za potrebe bolnica, sanitetski materijal, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirali dva vatrogasna vozila za potrebe nastradalog područja.

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

 

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za to područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Konvoj su dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik sisačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Golub.

"Ta oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju - da pomognu ljudima u nevolji", rekao je Tucaković i zahvalio na donaciji.

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.

 

Komentara 5

DO
domolub
21:12 02.01.2021.

Bravo za moj Baden Würtemberg Hvala Dankeschön

DU
Deleted user
21:47 02.01.2021.

Njemački vatrogasci i njihov konvoj zakrčili ceste. Trut neće moći raditi u miru

DE
DeGogi
22:37 02.01.2021.

U Njemačkoj u svakoj selendri je DVD bolje organizirano nego bilo kakva državna institucija u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije