Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI PREŽIVJETI

Njemački trgovac 'preveslao' vlasti: Našao način kako njegova trgovina antikviteta može biti otvorena

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
11.01.2021.
u 16:46

Moram naglasiti kako ja ne tvrdim da korona ne postoji, ne želim s tim imati nikakve veze i ne doživljavam se kao prosvjednik. Riječ je samo o našem opstajanju, ističe

Trgovac antikvitetima Thino Badstübner iz okruga Gera u njemačkoj Saveznoj državi Thüringen otvorio je svoju trgovinu unatoč “lockdownu” i strogim mjerama. Kako bi to mogao, počeo je nuditi prehrambene namirnice. A u slučaju da netko pita za antikvitete, kaže kako je to jednako onome kad netko kupi odjeću u trgovačkim lancima. 

– Nemam nikakvih problema, poštujemo mjere, pa uz hranu možemo prodavati antikvitete, Aldi  također prodaje jakne, hlače i majice – govori trgovac te napominje kako ga ne zanimaju političari i njihove izjave već gola egzistencija .

– Želimo preživjeti. Želimo spasiti ono što smo izgradili prije korone –  ispričao je Badstübner za njemačke medije, prenosi Fenix-magazine.  

Nakon što je objavio kako će otvoriti svoju trgovinu i na koji način, dobio je veliku podršku na društvenim mrežama. 

– Ljudi su nam poželjeli sreću i snagu. Moram naglasiti kako ja ne tvrdim da korona ne postoji, ne želim s tim imati nikakve veze i ne doživljavam se kao prosvjednik. Riječ je samo o našem opstajanju. Zato se moja trgovina otvara, iako ne kao antikvarijat. Ali kao seoska trgovina s namirnicama. Imamo tjesteninu, brašno i ostale svakodnevne proizvode – kaže Badstübner.

VIDEO: Alemka Markotić: Strpimo se još dok je hladno, da se onda u proljeće i ljeto vratimo normalnijem životu!

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
20:11 11.01.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije