Naslovnica Vijesti Svijet

Njemački sud odbio registraciju transseksualke kao majke

Savezni sud pravde odbacio je žalbu transseksualke koja se željela registrirati kao druga majka djeteta rođenog 2015
05. siječnja 2018. u 10:40 1 komentara 168 prikaza
Gay Pride
Foto: Reuters/PIXSELL

Transseksualna žena koja je spermom što ju je pohranila u banku prije promjene spola iskoristila da bi dobila dijete sa svojom partnericom ne može se zakonski registrirati kao majka djeteta, odlučio je u četvrtak njemački sud.

07.07.2010., Beograd, Srbija - Dr. Miroslav Djordjevic jedan je od najpriznatijih urologa na podrucju bivse Jugoslavije. Specijalizirao se za operacije promjene spola.Posebnost njegove tehnike je da u samo  jednoj operaciji u potpunosti promijeni spol oso Miroslav Đorđević: Raste broj onih koji žele promijeniti spol, ali i onih koji bi 'natrag'

Savezni sud pravde odbacio je žalbu transseksualke koja se željela registrirati kao druga majka djeteta rođenog 2015.

Sud je odlučio da se zakonskom majkom može smatrati samo žena koja je rodila dijete.

Suci su u rujnu prošle godine donijeli sličnu presudu u slučaju transseksualnog muškarca koji je rodio dijete i želio se registrirati kao zakonski otac.

U presudi dosenesnoj u četvrtak, naveli su da, iako prava i obveze transseksualnih osoba ovise o njihovu novom spolu, zakonski odnos s njezinim ili njezinom djecom ostaje nepromijenjen.

Njemački ustavni sud je u studenome 2017. presudio u korist uvođenja trećeg spola za ljude koji se ne identificiraju ni kao muškarci ni kao žene ili su rođeni kao anatomski dvospolci.

Corey Maison Dvostruko iznenađenje Sin otkrio majci da je transrodna osoba, a njezina reakcija iznenadila je sve Gay pride Gilbert Baker U 65. godini preminuo tvorac zastave LGBT zajednice barack obama, američka vojska Pentagon Transseksualci od idućeg mjeseca smiju u američku vojsku
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša