Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nepredvidljiv je'

Njemački predsjednik zabrinut zbog moguće pobjede Trumpa

Joachim Gauck
Foto: Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
1/3
06.11.2016.
u 12:40

"Njegova nepredvidljivost" je razlog zabrinutosti, dodao je on. "Zabrinut sam gledajući što se događa u Washingtonu", kazao je još njemački predsjednik

Njemački predsjednik Joachim Gauck izrazio je zabrinutost mogućnošću pobjede republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa, kojeg naziva "nepredvidljivim", kao i opasnošću od autokracije u SAD-u, u intervjuu objavljenom ovog vikenda.

"Nismo u mogućnosti reći što bi mogli očekivati od Donalda Trumpa kao predsjednika i to za mene predstavlja problem, kao i za brojne osobe, kako u SAD-u tako i ovdje", izjavio je Gauck u najnovijem izdanju njemačkog tjednika Der Spiegel.

"Njegova nepredvidljivost" je razlog zabrinutosti, dodao je on. "Zabrinut sam gledajući što se događa u Washingtonu", kazao je još njemački predsjednik čije su ovlasti više počasne prirode ali čija se stajališta respektiraju u zemlji. Gauck je izrazio nadu da će "američka demokracija nastaviti funkcionirati".

Ishod američkih predsjedničkih izbora 8. studenoga mogao bi biti vrlo tijesan. Najnovije ankete ABC/Washington Posta daju pet bodova prednosti demokratkinji Hillary Clinton (48% - 43%) naspram Trumpa na nacionalnoj razini, ali prosjek različitih anketa ukazuje na tješnji ishod.

>> Panika na predizbornom skupu: Trump evakuiran s pozornice

Komentara 8

Avatar samo Istina
samo Istina
13:32 06.11.2016.

Zabrinuti su samo korumpirani, lažljivi, zagovarači i financijeri ratova, vrhuške velikih država tj. moralno dno dna, a običan čovjek će se veseliti Trumpovoj pobjedi. Idi Donalde!

DU
Deleted user
17:00 06.11.2016.

bolje ti budi zabrinut sto ti je zemlja okupirana of USrA i britanaca jos od 1945-te.vi ste jedina zemlja sa cijeg teritorija USrA po cijelom svijetu ubija civile sa dronovima a vas nista i ne pitaju.

DH
dalibor.hren
13:44 06.11.2016.

Gdje je ovaj lik bio do sada? U dubokom smrzavanju ili hibernaciji? Boli mene za njegovo mišljenje. Go Donald, go!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije