Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s Grabar-Kitarović
Povratak na članak

Njemački predsjednik: Moramo se uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je pak izvrsne odnose dviju država, političke, ekonomske, ali i međuljudske

Komentari 84

Avatar Uskok
Uskok
13:06 21.03.2019.

Iskreno, ne moramo. Pogotovo Njemačka. Pretjerali su. Njemačka mora prestati opterećivati samu sebe i sve ostale s "prošlošću" koja je samo to. Prošlost. Bilo pa prošlo. 2019. je ljudi. Ima puno problema danas s kojima se ne bavimo već se opterećujemo sa duhovima prošlosti. Ok je biti Nijemac. Ok je biti ponosan što si Nijemac. Ok je staviti Njemačku na prvo mjesto ako si Nijemac. A bilo bi uredu da Njemačka prestane maltretirati druge zemlje i prouzrokovati drugima probleme danas zbog davnih duhova prošlosti koji danas ne postoje. Njemačka je zbog "hvatanja u koštac sa svojom prošlošću" prouzrokovala velike probleme u današnjici. Da se Njemačka ne hrva sa svojom prošlošću normalnije bi se ponašala u sadašnjosti. Problemi koji nas danas opterećuju od "migranata", "populizma", gubitka povjerenja u EU i elite, Brexita je u dobroj mjeri prouzrokovala Njemačka svojim slijepilom i fokusiranjem na prošlost. Da Merkel nije pozvala migrante u Europu u ime svih nas ne bi bilo kaskade posljedica koje su proizašle iz toga. Njemačka je pogriješila danas jer je opterećena sa jučer. To mora prestati ako želimo imati sutra.

VL
Avatar Based Croat
Based Croat
13:10 21.03.2019.

Umjerenost je najveća vrlina. Ne jedan ili drugi ekstrem već umjerenost. Njemačka je otišla iz jednog ekstrema u drugi. Niti jedno niti drugo nije dobro. I ono što je Njemačka radila prije 45' i ovo što Njemačka radi danas je pogrešno. Treba nam nešto između. Umjereno. Normalno. A ne dva štetna ekstrema. Prije su htjeli uništiti druge, danas uništavaju sami sebe. I jedno i drugo je patologija.

VL
SK
Skviki
13:15 21.03.2019.

Njemački predsjednik: Moramo se uhvatiti u koštac sa svojom prošlošću. Zar se svaka generacija za sebe mora sa tom prošlošću maltretirati.

VL
Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
13:19 21.03.2019.

Nigel Farage, čelnik UKIP-a je rekao da ne bi bilo Brexita da Merkel nije prouzročila krizu s migrantima. Da je to bila kap koja je prelila čašu i preokrenula rezultat. A to se nitko ne usudi reći jer je Njemačka velika sila pa kad naprave veliku štetu svima ostalima svi šute. Kao i za Francusku kad je Italija rekla istinu prije par mjeseci da je sav ovaj problem sa Sjevernom Afrikom zbog pogrešne francuske neokolonijalne politike prema Africi. Drugi su napravili probleme, a mi bi trebali ispaštat.

VL
GA
GandalfovBrat
13:31 21.03.2019.

globalisti. samo vi švabe "mea culpajte", mi smo čiste savjesti.

VL
19
1950joza
13:22 21.03.2019.

Neka on svoje savjete sačuva za spas svoga naroda. A nama neka recimo pomogne da plaćamo tel. razgovore kao i oni i još puno toga. Lako je njima biti " pomireni". Za kojih 30 godina svi oni će se zvati Velika Islamija. Govorit će kao i Srbi za Albance: "S k.... nas bre pobediše".

VL
NE
Neonacionalist
13:30 21.03.2019.

Izbrisalo mi komentar zato što sam napisao da je Anto Nobilo bio udbaš , pa iznio sam notornu činjenicu ali izgleda da je ovdje postalo zabranjeno iznositi istinu i ovo je tko zna koji put da me brišu zbog iznošenja činjenica , ČINJENICA ! , nije mi pritom bila namjera vrijeđati i sumnjam da bi se on našao time uvrijeđen , on je sigurno ponosan na to .

VL
Avatar Croatino
Croatino
13:20 21.03.2019.

Njemacka i Francuska su se pomirile jer su Njemci priznali da su bili agresor i glavni krivci za drugi svijetski rat. Molili su za opsost, pokajali se i krenuli iznova. To od nasih susjeda sigurno necemo vidjeti, zato pomirbe iducih godina ne moze i nece biti

VL
NE
Neonacionalist
13:20 21.03.2019.

Ja bih radije da se uhvatimo u koštac sa budućnosti a prošlost da ostavimo povjesničarima ili specijaliziranim forumima na internetu .

VL
KK
klara.kos.73
13:30 21.03.2019.

bolje se uhvatite u koštac si borbu za svoju budućnost.

VL
BA
ban
14:33 21.03.2019.

pa uhvatite se, tko vam brani... inace mi imamo cistu savjest, jer nikad nismo ratovali u tudjim zemljama... ustvari cijeli globus zna da se vi njemci dosta brzo hvatate sadasnjosti a isto tako i buducnosti. to je ono u cemu se slazemo i sto treba razvijati.

VL
DU
Deleted user
16:05 21.03.2019.

Dragi moj Švabo.... vi ste okupirali pola Europe, a Hrvati su se samo branili....u tome je razlika.... jedno je ustrijeliti ili otjerati u logor četnika koji misli da je Sisak deo Srbije, a drugo je pucati po Rusima na Volgi..... mi nemamo problematičnu prošlost, vi imate....

VL
TO
Tomisl
13:28 21.03.2019.

Njemacki mediji nisu svakodnevni PUNI nadpisima o nacistima ss-ovcima , logorima, milionima zrtava, kao nasi mediji o cetnicima ,ustasama, logorima , ratovima.

VL
Avatar gordi
gordi
16:30 21.03.2019.

njima Soroš i komunistička klika nameću kolektivnu krivnju desetlječima a oni skidaju gače...samim time dižu revolt ponosnih Njemaca...a ultradesnica jaća nego ikad...a ovi migranti će doliti zadnju kap na prepunu čašu

VL
TT
tTony
15:02 21.03.2019.

Ne treba se nama prbacivati zbog proslosti niko u hrvatskom saboru ne propagira ili podrzava fasizam dok druge drzave imaju pa i Njemaca neo-nacisticke militante takvi organizacija kod nas ne postiji, mi jos imamo pro staljinisticke komunisticke elemente koji see ne mogu pomirit da zive u Hrvatskoj Neovisnoj Republici.

VL
TR
tramontana
15:05 21.03.2019.

Nemamo ni sadašnjost, a vi nudite prošlost. Ako je već tako onda počnimo od Kaina.

VL
RI
rimac444
20:56 21.03.2019.

Zahvaljujući Njemačkoj udbaške ubojice perković i mustač su u zatvoru unatoč spriječavanju od strane UDBA-e i komunjarske gamadi

VL
NI
Nini istrijan
16:27 21.03.2019.

Nama neke preporuke od "svaba" ne trebaju jer ovaj prepametan narod zna sto i kako raditi.Jedine preporuke prihvatljive od svaba i EU su novcane tj.da nas pumpaju novcem za razvoj.Po tom pitanju smo istomisljenici a sve ostalo nam se sa svabama i Evropom ne svidja jer ne odgovara ovom nasem mentalitetu ,crkvi i tradiciji. A sto se tice iseljavanja eto i njemci su emigrirali (milion njih) trbuhom za kruhom pa onda to nije i tako cudno kod nas.Prije je to bilo zbog komunizma a sad zbog valjda prevelikih sloboda.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
16:15 21.03.2019.

Vikni kancelare da te jako čuju dok je svježa jučerašnja presuda

VL
Avatar fexoxog
fexoxog
19:07 21.03.2019.

Ova perika na glavi i spustena do ramena je vise za jednu pjevaljku,a ne za jednu Predsjednicu, kada joj u goste dolazi ozbiljan Predsjednik NJEMACKE. To nije fasing niti dernek, to je sluzbena posjeta, pa ako vec nosi perike mogla je neku malo vise prirodniju i kracu Perika je grozna

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.