Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Program za zaštitu klime 2030”
Povratak na članak

Njemački paket za klimu trebao bi biti primjer za sve države svijeta

Paket je kompromis i imat će dugoročno djelovanje, kaže “klima- kancelarka” Angela Merkel

Komentari 8

ZI
zimerman
01:12 23.09.2019.

Naslov bi trebao da bude:Njemačkoj paket za oporezivanje a izgovor su klimatske promijene.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:51 23.09.2019.

klimatske promjene su pojava koja nikad ne staje, i uobičajena je u prirodi. kao što žene ulaze u 'promjenu', tako je i sa prirodnim procesima. :) sve se mijenja, prolazi, dolazi novo, drugačije, a opet normalno. borba protiv ovih promjena je uzaludna, i na veliku žalost svih koji misle svojom glavom, ta borba će izroditi samo nove milijardere koji će zaraditi masno na ovim pričama. kao i borba protiv revolucije, uzaludna, šteta resursa, vremena, žrtava, rezultat je uvijek isti, promjene dođu htio ti to ili ne. inače još uvijek nije nesporno dokazano što je prije, dal prvo raste temperatura pa onda co2 u atmosferi, ili obratno. povijesni podaci pokazuju da porast co2 kasni tisuću dvije godina za porastom temperatura, što je i normalno, jer tek kad se zagriju oceani i digne temperatura, je moguće otpuštanje co2, a ne obratno. ljudske djelatnosti su zaslužne za povećanje co2 najviše 2% od ukupnog rasta, što je ipak zanemarivo u cijeloj priči. najveći utjecaj za zagrijavanje ima voda, vodena para. a nju kontrolirati ne možemo. kao ni ostalo. radi co2 idu porezi na gorivo, čime će se financirati subvencije 'zelenih' tehnologija. klasična priča, 'zagađivač plaća' mantra je ta koja će nas uništiti. inače, ne postoji klimatski model koji sa dovoljnom sigurnošću može dati podatak o tome kolko će biti povećanje temperature. jer igrati se samo sa co2 i dati mu veliku presudnu važnost je smiješno. porast razine mora? u 40 godina jadran se digao 6 mm.. a u idućih 60 da bude 600 mm?!

VL
FR
franjo
21:00 22.09.2019.

Baba odgojena u DDR -u koja je postavljena da uništi Njemačku .

VL
PL
@ploto@
06:59 23.09.2019.

Kancelarku je odavno trebalo nogirati iz ureda.Njena bi budućnost trebala biti u državnom zatvoru.

VL
XA
xaron
06:04 23.09.2019.

Pa Latif je sve rekao...

VL
DU
Deleted user
22:01 22.09.2019.

Kladim se da će se s ovom temom baviti Verfassungsgericht (njemački Ustavni sud). Cijeli tekst mjera nisam pročitao. Jedan dio jesam i u njemu sam našao ozbiljnih elemenata povrijede jednakosti pred zakonima. Kada cijeli tekst bude javnosti dostupan vrlo brzo će netko podnijeti zahtjev za ispitivanje ustavnosti cijelog paketa mjera.

VL
ST
sttipe
12:13 23.09.2019.

Ja mislija zabranili ili bar dobro oporezovali nereciklirajuće materijale.. Ili bar samo plastiku... Ono samo jami lovu svima!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.