Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRČAO NA CESTU

Njemački ovčar u Međimurju izgrizao mješanca do smrti. Vlasnik dobio kaznu od 200 eura

Rijeka: Carinski pas Raska, uspješna u otkrivanju krijum?arenog duhana
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
12.03.2024.
u 10:14

Vlasnik njemačkog ovčara kažnjen je s 200 eura jer je njegov pas izgrizao psa mješanca na ulici.

- U nedjelju u Cirkovljanu zbog propuštenog nadzora okrivljenog 52-godišnjaka, pas pasmine njemački ovčar istrčao je iz dvorišta na ulicu, gdje je potom izgrizao psa mješanca koji je zbog zadobivenih ozljeda, uginuo. U trenutku napada, psa mješanca šetala je njegova 73-godišnja vlasnica te je pritom postojala opasnost da će njemački ovčar i nju napasti - kažu u PU međimurskoj.

Vlasniku njemačkog ovčara zbog počinjenog prekršaja držanja životinja bez nadzora (čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira), prekršajnim nalogom izrečena je novčana kazna u iznosu od 200 eura.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama i da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja. Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje - napominju u policiji.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Bujica u Ninu 'parkirala' brod nasred ceste

Rijeka: Carinski pas Raska, uspješna u otkrivanju krijum?arenog duhana
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije