Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST CIJENA

Njemački portal upozorava Nijemce što da izbjegavaju u Hrvatskoj

Zadar: Velik broj turista obilazi grad
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
20.08.2023.
u 08:23

Oni koji tek sada razmišljaju o ljetovanju imaju sreće, pišu Nijemci

Sa svih strana pristižu članci o skoku cijena na hrvatskoj obali. Neki su zbog njih od ljetovanja odustali a nekima je sve prisjelo kada su dobili račun za prvu večeru, taksi ili kuglicu sladoleda.

Ipak, ima i portala koji gledaju na drugu stranu priče, pa tako Fenix magazin prenosi savjete njemačkih medija za uštedu na odmoru u Hrvatskoj.

-  Ako želite uštedjeti u Hrvatskoj, nemojte se previše koncentrirati na turističke obalne gradove tijekom svog odmora - navode za početak, nabrajajući Dubrovnik, Split, Hvar i Rovinj. Preporučuju posjetiti unutarnju Hrvatsku gdje su cijene 'umjerene'.

Osim toga, oni koji tek sada razmišljaju o ljetovanju imaju sreće, jer brojni iznajmljivači, konkretno u Istri iako ih ima diljem zemlje, panično snižavaju cijene smještaja koji još nisu do kraja popunjeni. Pišu da su kod nekih cijene i 60 posto niže nego prije nekoliko tjedana.

POVEZANI ČLANCI:

Za kraj, ako ništa drugo ne upali, savjetuju Hrvatsku zamijeniti Albanijom.

-  U usporedbi s klasičnim destinacijama za odmor, manje je gužve, a time i lakše za novčanik. A ima dovoljno za opuštanje i otkrivanje, od prekrasnih plaža preko slikovitih sela do netaknutih krajolika - smatraju Nijemci.

Ključne riječi

Komentara 10

FI
Fileki
09:14 20.08.2023.

Ak vam je skupo na moru odite na moravu, kupite opanak, šajkaču i u kolo, posle na prasetinu i šljivovicu, imate i pravo prve bračne noći i usluge đojlena, sve za tri eura, to je tamo velika lova

Avatar razbojnik404
razbojnik404
09:28 20.08.2023.

Mi smo ovdje u Njemačkoj više od 50 godina. Na stotine naših njemačkih prijatelja ide redovito, svake godine u Hrvatsku. Neki od njih govore nešto hrvatski jezik. Nekih tridesetak obitelji koje mi znamo su još u Hrvatskoj ili su bile do sada u Hrvatskoj, ove godine, na odmoru. S mnogima smo razgovarali - i što smo čuli? Cijene su svugdje porasle, u Hrvatskoj isto no još uvijek prihvatljivo. I što je najvažnije - ti će ljudi i slijedeće godine ljetovati u Hrvatskoj. Unatoč dobro koordiniranoj propagandi iz različitih izvora o "nemogućem stanju u hrvatskom turizmu"!

Avatar Jopa
Jopa
08:38 20.08.2023.

Evo moj prijedlog, nemojte kupiti novi 50-70% skuplji Volkswagen (toliko poskupio u 2-4 godine) pa će vam ostati više novaca za potrošiti u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije