Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemilosrđe

Njemački arhitekt dobio otkaz zato što je zaudarao na znoj

depresija
Arhiva VL
28.03.2010.
u 11:08

Arhitekt Werner M. cijeli je slučaj predao na sud za radne sporove nadajući se pozitivnom ishodu. Na njegovi žalost, sud je zaključio da je otkaz bio u skladu sa zakonima i da je potpuno opravdan.

Iako se u Njemačkoj otkaz može dobiti zbog pronevjere jednog eura, krađe faširane šnicle ili trošenja poslovne struje u privatne svrhe, slučajevi da netko bez posla ostane zbog lošeg tjelesnog mirisa nisu tako česti.

Upravo to se dogodilo arhitektu iz Kölna kojega je poslodavac odlučio "izbaciti na ulicu" zato što je, navodno, zaudarao na znoj, piše Deutsche Welle.

Arhitekt Werner M. cijeli je slučaj predao na sud za radne sporove nadajući se pozitivnom ishodu. Na njegovi žalost, sud je zaključio da je otkaz bio u skladu sa zakonima i da je potpuno opravdan.

Iako je Werner tvrdio da je njegov otkaz obrazložen razlozima koji se kose s poimanjima ljudskog dostojanstva i moralnih vrednota, njegove primjedbe nisu prihvaćene.

Poslodavac je navodno čak bio zadovoljan radnim učinkom "znojnog Wernera", ali je "nedovoljna tjelesna higijena" ipak prevagnula u odluci da mu se ne produži radni ugovor.

Otpuštenom arhitrektu pokušale su pomoći i kolege koje su peticijom potvrdile da Werner nije zaudarao, ali ni njihova inicijativa nije urodila plodom.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
karambita
13:18 28.03.2010.

Pa sta ste mislili, da je Njemacka raj na zemaljskoj kugli. Sve je, samo ne raj. Da, obicni ljudi dobiju otkaz sad pa sad, ponekad iz banalnih razloga, dok politicari i u Njemackoj kradu i mesetare ko u Hrvatskoj. Jedan moj prijatelj je kazao da je Njemacka \"govno zamotano u celofan\". Njemacka politika jako dobro prikriva stvarno stanje, a i Njemci kao narod su dosta neinteligentni, tako da su podobni za manipuliranje. A to, da covjek dobije otkaz zbog znoja, pa da, smijesano ali istinito. To vam je taj napredni zapad gdje vas ebu kako im se qita digne.

DO
doktorica
14:08 28.03.2010.

Pa nije bio na terenu nego u kancelariji ,valjda ima dezodorans

KR
kripton
14:13 28.03.2010.

E svašta papir trpi,karambita je ustvrdio da su njemci kao narod neinteligentni,to je zbilja vrhunac ljudske gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije