Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu troškovi proizvodnje

Njemačke pivovare strahuju: Stiže nestašica pivskih boca

Koprivnica: Pogon punionice pivovare Carlsberg Croatia
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
18.05.2022.
u 11:29

Pivari bez dugoročnih ugovora moraju plaćati 80 posto više za nove staklene boce nego prije godinu dana

Njemački proizvođači piva strahuju da bi se mogli suočiti s nestašicom pivskih boca, djelomično zbog rastućih troškova energetski intenzivnog procesa potrebnog za njihovu proizvodnju.

- Najkasnije do ljeta ćemo osjetiti nestašicu - rekao je u srijedu izvršni direktor njemačkog saveza pivovara Holger Eichele dodajući kako je situacija “izuzetno napeta”. Osim troškova proizvodnje, nedostatak vozača kamiona otežava održavanje opskrbnih lanaca, kazao je.

- Pivari bez dugoročnih ugovora moraju plaćati 80 posto više za nove staklene boce nego prije godinu dana - rekao je Eichele dodajući da bi neke pivovare mogle ostati bez posla budući da uskoro možda neće biti boca.

Potrošači bi prazne boce trebali što prije vratiti u trgovine kako bi olakšali situaciju, rekao je.

Potrošači u Njemačkoj prilikom kupnje plaćaju polog na staklene i plastične boce, koji se vraća kada se boce vrate za ponovnu upotrebu. Zamjenik šefa udruge pivovara Berlin-Brandenburg Stefan Fritsche smatra da je nestašica boca uglavnom utjecala na male i srednje pivovare.

- To prijeti raznolikosti njemačkog tržišta piva - rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije