Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNO KAŠNJENJE

Njemačka u ozbiljnim problemima: Nestašica AdBluea otežat će nabavne lance, ministar zabrinut

Autobahn
Felix Kästle/DPA/PIXSELL
05.11.2021.
u 15:17

Scheuer je trenutno tehnički ministar, u očekivanju formiranja nove vladajuće koalicije, nakon rujanskih izbora, a podržao je prijedlog industrijskih udruga o sastanku u ministarstvu gospodarstva kako bi se pronašlo rješenje.

 Nestašica sredstva za pročišćavanje dizela AdBlue mogla bi izazvati ozbiljna kašnjenja u nabavnim lancima, upozorio je njemački ministar prometa Andreas Scheuer, naznačivši moguće nove probleme u ionako otežanoj opskrbi.

Moderni kamioni i autobusi ne mogu voziti bez AdBluea, tekućine koja smanjuje emisiju štetnih dušikovih oksida iz dizelskih motora.

Nestašica je posljedica odluke proizvođača jednog od ključnih sastojaka, uree, da smanje a mjestimično i obustave proizvodnju zbog naglog poskupljenja prirodnog plina.

"Pomno pratimo situaciju i vrlo ozbiljno shvaćamo upozorenja logističkih tvrtki. Glavni prioritet mora biti održavanje naših opskrbnih lanaca", rekao je Scheuer u četvrtak za poslovne novine Handelsblatt.

Scheuer je trenutno tehnički ministar, u očekivanju formiranja nove vladajuće koalicije, nakon rujanskih izbora, a podržao je prijedlog industrijskih udruga o sastanku u ministarstvu gospodarstva kako bi se pronašlo rješenje.

"Međunarodni transportni lanci još su uvijek jako prenapregnuti zbog pandemije. Jednostavno si ne možemo priuštiti gašenje pojedinih segmenata cestovnog prijevoza zbog nestašice sirovina", rekao je ministar.

Problem izaziva zabrinutost od sredine listopada, kada je Njemačka udruga za teretni transport (BGL) upozorila na posljedice odluke nekoliko proizvođača Adbluea o djelomičnom smanjenju odnosno gašenju proizvodnje.

To će utjecati na 90 posto kamionskog prometa u Njemačkoj, koji ovisi o AdBlueu, poručila je udruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije