Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA U NJEMAČKOJ

Majka (28) koja je ubila petero od šestero svoje djece dobila doživotnu kaznu, tvrdila kako nije kriva

Verdict in Solingen child murder trial
Foto: Oliver Berg/DPA/PIXSELL
1/3
04.11.2021.
u 11:57

Christiane je na početku suđenja tvrdila kako nije kriva već kako joj je u stan ušao maskirani muškarac i ubio djecu. Policajci su istražili tu mogućnost, no nisu našli nikakve dokaze

Na doživotnu kaznu zatvora na Zemaljskom sudu u Wuppertalu osuđena je 28-godišnja Christiane K., majka koja je ubila petero od šestero svoje djece, starosti između jedne i osam godina.

Prethodno je državna tužiteljica smatrala da je Christiane K. kriva i izjasnila se za doživotni zatvor i utvrđivanje posebne težine njezine krivnje, što gotovo isključuje izlazak iz zatvora nakon 15 godina, piše Fenix magazin

Tijekom suđenja, izlaganje liječnice sudske medicine o uzroku smrti Meline (1), Leonie (2), Sophie (3), Tima (6) i Luce (8) sve je šokiralo. Majka je djeci prvo dala koktel lijekova i uspavala ih. Zatim je djecu jedno po jedno stavljala u kadu, prije nego što ih je umotala u ručnike i odnijela u njihov krevet. U krevetu je ugušila svoju djecu. Policija je djecu pronašla mokre kose. Samo su u slučaju dvogodišnje Leonie tragovi sugerirali da se djevojčica utapala, potvrdio je mrtvozornik. Agonija je trajala tri do pet minuta za svako dijete. 

Osuđena 28-godišnja Christiane K., majka koja je ubila petero od šestero svoje djece
Foto: Oliver Berg/DPA/PIXSELL

Christiane je na početku suđenja tvrdila kako nije kriva već kako joj je u stan ušao maskirani muškarac i ubio djecu. Policajci su istražili tu mogućnost, no nisu našli nikakve dokaze.

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo 3. rujna 2020. godine u njemačkom Solingenu. Christiane K. je smrti poštedjela samo najstarijeg sina kojeg je, prije nego je pokušala počiniti samoubojstvo, poslala vlakom svojoj majci. Prije tog zločina, Christiane K. je napisala ocu svoje djece: "Nikad više nećeš vidjeti svoju djecu". Naime, prema onome što su istražitelji utvrdili, prije ubojstva djece došlo je do svađe između Christiane i njezinog supruga putem WhatsApp poruka. Kad je shvatila da se on više neće vratiti, napisala mu je kako više neće vidjeti svoju djecu.

Tijekom suđenja, jedan od branitelja iznio je još jednu teoriju o smrti petero djece prema kojoj je otac unajmio ubojicu kako bi izbjegao plaćanje alimentacije, ali ni za tu teoriju istražitelji nisu mogli pronaći nikakav dokaz.

U završnoj izjavi branitelj Christiane K. Thomas Seifert zatražio je oslobađajuću presudu. Tvrdio je kako još uvijek postoje sumnje u to da je počinila zločin. Priznao je, međutim, da optužena ima ”duboku narcisoidnost” usporedivu s onom Donalda Trumpa. Ako sud ne uvaži zahtjev za oslobađanje, predložio je alternativnu kaznu od osam godina za ubojstvo iz nehaja sa smještajem u psihijatrijsku bolnicu.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
10:48 05.11.2021.

koliko sam ja čula , duboka narcisoidnost se ne može izliječiti pa stoga , ludara i 8 godina mi nemaju nikakvog smisla, doživotna ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije