Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMATRA SE

Njemačka savezna država želi ponovno svinjetinu na meniju unatoč priljevu muslimana

svinja
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2016.
u 13:21

Zastupnici Kršćansko-demokratske unije (CDU), stranke kancelarke Angele Merkel, rekli su da je pogrešno izbaciti svinjetinu iz kantina po školama, dječjim vrtićima i poduzećima iz vjerskih obzira prema manjini koja time diktira pravila većini

Sjeverna njemačka savezna pokrajina Schleswig-Holstein razmatra ponovno uvrštenje svinjetine u javne zalogajnice jer je to jelo dio njemačke tradicije i ne bi smjelo biti prognano s jelovnika zbog priljeva muslimanskih migranata. 

Zastupnici Kršćansko-demokratske unije (CDU), stranke kancelarke Angele Merkel, rekli su da je pogrešno izbaciti svinjetinu iz kantina po školama, dječjim vrtićima i poduzećima iz vjerskih obzira prema manjini koja time diktira pravila većini. 

Svinjetina je sastavni dio njemačke kuhinje, a svinjogojstvo i prerada svinjskog mesa igraju važnu ulogu u gospodarstvu te najsjevernije njemačke savezne pokrajine. Ostale političke stranke u pokrajinskom parlamentu odbacile su prijedlog da se birači izjasne o tom pitanju. Na društvenim mrežama prijedlog je čak bio ismijan kada ga je CDU podnio 1. ožujka. Daniel Guenther, čelnik kluba zastupnika CDU-a rekao je da će zastupnici ozbiljno raspravljati o integraciji muslimana u njemačku kulturu. Njemačka je primila više od milijun migranata u 2015., od čega su dvije trećine novopridošlih iz muslimanskih zemalja Sirije, Afganistana i Iraka.

>> Svinjetina kao važna tradicija?

Komentara 31

KR
Krasimir
21:05 09.03.2016.

alkohol,kockanje (igra na "srecu") i svinjsko meso je zabranjeno,bisu samo muslimani koji ne jedu svinjsko meso ,isto zidovi ne jedu...a o alkoholu i kockanju mozete videti i sami da to sve vise se vidi i kos nemuslimana da to cini ljudu samo bolesnim

MR
mrkoje
21:12 09.03.2016.

zidovi ne jedu svinjsko meso, zbog toga u skolama nema, a ne zbog toga sto postuju kuran i muslimane

ZH
zhecko
13:36 09.03.2016.

Nema ptice do prasice !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije