Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklada Hans Böckler
Povratak na članak

Trošak rada u Njemačkoj daleko manji od troškova drugih članica EU

To je rezultat istraživanja Instituta za makroekonomiju i ispitivanje konjunkture (IMK) Zaklade Hans Böckler, koja je inače bliska njemačkim sindikatima.

Komentari 15

BL
Blatina19
09:42 12.07.2017.

Pogledajte VL zadnja tri dana i vidjet cete zestoku medijsku kampanju za iseljavanje. Svaki dan ima barem jedan clanak na naslovnici koji reklamira benefite rada u inozemstvu. Malo tu pise o velikim troskovima zivota i negativnim stranama. Ocito je cilj medija da se sto vise Hrvata iseli. Jasno je da je vani veci standard ali pitanje je tko placa ovakvu kampanju. Kada bi se neka tvrtka htjela na ovaj nacin oglasavati to bi kostalo desetke tisuca eura. Ovo izgleda kao oglas njemacke kojoj fali radnika.

VL
DU
Deleted user
10:54 12.07.2017.

Nebi bilo lose analizirati zasto je trosak rada u DE nizi .. A ne samo naklapati statistiku. Kada vec promovirate iseljavanje onda napisite i sto ceka ljude kada dodju tamo. A to je..da je njemacka uvela mjere u vrijeme recesijesije te gledala kroz prste poslodavcima te im dozvolila da koriste zaposljavanje bez doprinosa ili tzv mini job ili rad do 500e mjesecno. Naravno da su zaposljavali po 2-3 radnika za isti posao i opet ih izadje jeftinije nego da plate doprinos samo doprinose za jednoga plus sto nemaju apsolutno nikakve dodatne novcane obveze iz prava radnika. nadalje.. Iz gore opisamih razloga sve vise poslodavaca koristi outsourcing i to su najcesci poslovi koji cekaju nase mlade, i naravno minimalac... Zato se uvjek slatko nasmijem kada procitam price o tisucama eura koje samo cekaju da ih se pokupi u njemackoj, a tek kakose ustedi za putovanja svijetom i td

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:58 12.07.2017.

a sad red komentara naših mladih kako fino zarađuju par tisuća eura u njemačkoj, i da se nikad nemaju namjeru vratiti doma. a lukavo skrivaju bolnu činjenicu da su im plaće manje od 2.000 eura, da stan plaćaju i do 800 eura, da auta gore nemaju, mobitel im je jedina veza sa svijetom. jedu najjeftiniju hranu, ne izlaze nikud, a kad i izađu, nikad ne popiju više od jednog pića. a najveća fora im je čekanje dolaska doma i prodavanje magle. kad čuješ da im se ne isplati doma dolaziti, shvatiš da nemaju love ni za jedan sendvič više dnevno. i da će 3 godine štediti, da bi kupili polovni auto, kojim će misliti da će nekom u rh nabiti kompleks. nije gastarbajter iz 80-ih isto ko i ovi današnji. oni nekad su zbilja imali para. ovi danas vas ne mogu izvesti na večeru.

VL
Avatar ivek
ivek
12:05 12.07.2017.

tko mijese kruske i jabuke........bruto placa je 1500, eura neta 1188 eura

VL
TO
tomisl
10:07 12.07.2017.

Zato su troskovi zivota kao sto stanarina ,imobilije , vecina prehrambenih proizvoda itd. 3 puta veci negoli u hrvatskoj. Da su Njemci kao mi prije 25 g. imali rat , ubijanje rusenje i kradju nebi ni oni tako dobro ziviliili kao sto se uvijek pise. Kako i koliko se u Hrvatskoj posluje i radi dobro drzava i funkcionira.

VL
DU
Deleted user
16:21 12.07.2017.

Ne bih se složio stime da Večernji reklamira iseljavanje kako to neki tvrde.Takvim objavama se ukazuje na nesposobnost vladajućih stranaka da ekonomskim napretkom i pozitivnim rezultatima zaustave iseljavanje.Vodeći političari su nam dužni objasniti što ne funkcionira.VL palac gore !!

VL
LO
Long
09:39 12.07.2017.

U Hrvatskoj je trosak rada 0€. Radnici ne dobiju placu, pa firma ode u stecaj. Gazda otvori drugu firmu i ispocetka.

VL
PR
PraviPlavi
10:31 12.07.2017.

hoce li se netko konacno sjetiti pa napraviti usporedbu troska rada u lijepoj nasoj sa onima u razvijenim zemljama? ili to nebi bilo politicki podobno?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.