Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stoji u oporuci

Stanovnici općine u šoku: Bogata mještanka umrla i ostavila im 46 milijuna kuna

Foto: waldsolms.de
05.12.2020.
u 08:09

Cijelo bogatstvo obitelji došlo je od Renatinog muža Alfreda koji je uspješno trgovao dionicama, a preminuo je prije šest godina.

Mještanka općine Waldsolms koja se nalazi nedaleko od Frankfurta na Majni Renate Wedel preminula je 2019. u svojoj 81. godini u staračkom domu u Frankfurtu, no nitko nije mogao ni sanjati da će tek u travnju 2020. općina saznati kako im je njihova mještanka i susjeda ostavila sav svoj novac, nekretnine i vrijednosti vrijedne 6,2 milijuna eura (oko 46 milijuna kuna).

- Općina Waldsolms posthumno se zahvaljuje obitelji Wedel couple za ovo bitno nasljeđe. Prema njemu ćemo se se odnositi jako odgovorno, razvijat ćemo zajednicu za opće dobro i držati dobro sjećanje na Wedele - napisao je Bernd Heine Roland Hörster, predsjedavajući njemačke općine.

Cijelo bogatstvo obitelji došlo je od Renatinog muža Alfreda koji je uspješno trgovao dionicama, a preminuo je prije šest godina. Iako je isprve nasljednica bila Renatina sestra, ona je također preminula, pa u oporuci stoji da se novac mora utrošiti za opće dobro, rečeno je na stranicama općine.

- Kad sam pogledao račun općine, mislio sam da je netko promašio zarez - rekao je Bernd. Mještani su već razmišljali kako i gdje bi mogli utrošiti novac, primjerice na novi vrtić, biciklističke staze, bolju prometnu povezanost i park za djecu. 

Ključne riječi

Komentara 33

DU
Deleted user
10:23 05.12.2020.

Vražje navlakuše... da ste naveli da je ostavila svojoj "općini" (Gemeinde) 6,4 mio €-ne bi uopće otvarao članak. Ali vi mudraci napišete općina, i 46 mio. KUNA...onda nas interesira koja je to "općina" da se tamo odselim... Nemojte ovo uzeti kao "govor mržnje", ali sve ste gori i gori, i sve ste dublje i dublje... Ako ste iznenadzeni i uvredzeni-brišite poruku 🤮

Avatar Glina74
Glina74
08:57 05.12.2020.

Novinarčiću .....ZAŠTO U ŠOKU :::::

Avatar film
film
10:33 05.12.2020.

članak tipa informer...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije