Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobilizirali tisuću policajaca

Njemačka djelomično zatvorila granice. Iz EU odmah stigao odgovor: Ne možete tako zaustaviti virus!

The German-Czech border crossing of Zinnwald in Saxony is closed due to COVID-19 precautions
Foto: MATTHIAS RIETSCHEL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
14.02.2021.
u 14:45

Cilj ograničenja je usporiti širenje novih i zaraznijih sojeva koronavirusa koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi i izazvali nova žarišta duž češke granice i u austrijskom Tirolu

Njemačka je djelomično zatvorila svoje granice sa Češkom Republikom i austrijskim Tirolom u nedjelju zbog širenja novih sojeva koronavirusa, unatoč osudama takvog postupka iz Europske unije. 

Tisuću policajaca mobilizirano je za stroge granične provjere, što podsjeća na prve dane pandemije kada su članice EU-a zatvarale svoje granice. 

Na prijelazu Kiefersfelden u južnoj Bavarskoj, policajci u žutim prslucima zaustavljaju svako vozilo koje dolazi iz Austrije. 

Prema novim pravilima koja su na snazi do 17. veljače, u Njemačku se može ući samo s negativnim testom na koronavirus

Iznimke su za radnike u sektorima zdravstva i prometa te iz hitnih humanitarnih razloga, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Njemačka željeznica Deutsche Bahn obustavila je svoje usluge u i iz pogođenih područja. 

U zračnoj luci Frankfurt, najvećoj u zemlji, savezna policija u nedjelju je provjeravala putnike koji su pristizali iz Beča i Praga. 

VIDEO 11 vrlo čestih simptoma COVID-a o kojima baš nitko ne govori.

Cilj ograničenja je usporiti širenje novih i zaraznijih sojeva koronavirusa koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi i izazvali nova žarišta duž češke granice i u austrijskom Tirolu. 

"Dosta je"

Europska komisija osudila je nove njemačke restrikcije.

"Strah od novih mutacija koronavirusa je razumljiv", rekla je europska povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides u nedjelju za njemački list Augsburger Allgemeine.

"No istina je da se virus ne može zaustaviti zatvorenim granicama", poručila je povjerenica i dodala da su cjepiva i poštovanje higijenskih mjera "jedine stvari koje djeluju". 

"Mislim da je pogrešno vratiti se Europi zatvorenih granica kao u ožujku 2020.", dodala je. 

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer odbacio je kritike iz Bruxellesa. "Sad je dosta", rekao je Seehofer za Bild. "EU je učinila dovoljno pogrešaka sa svojim sporim uvođenjem cjepiva", naveo je Seehofer. 

'Drugi Ischgl' 

Vlada kancelarke Angele Merkel nedavno je produljila djelomično zatvaranje Njemačke do 7. ožujka u strahu od novih sojeva, iako je pao broj dnevnih zaraza proteklih tjedana. 

U Češkoj su zatvorene tri regije, uključujući dvije kod njemačke granice, zbog širenja britanskog soja koronavirusa.

Svi koji napuštaju austrijski Tirol moraju predočiti negativan test na koronavirus zbog porasta zaraza povezanih s južnoafričkim sojem. 

Skijališta u Austriji otvorena su za lokalno stanovništvo, ali i dalje pristižu strani skijaši.

Bavarski premijer Markus Soeder rekao je da strahuje da je u nastanku "drugi Ischgl", što je referenca na austrijsko skijalište koje je prošle godine bilo žarište covida-19 i doprinijelo širenju koronavirusa u Europi. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 11

DU
Deleted user
16:18 14.02.2021.

Za ljubav i virus ne postoje granice, danas je Valentinovo .

ZD
Zdravoseljački
17:15 14.02.2021.

Pseudo znanost zvana moderna medicina promovira laž da virus prenosi bolesti. To jw teorija mikroba za koju je jasno dokazano da nije istina jer mikrovi nisu uzročnici bolesti nego posljedica. Teorija domaćina je ona koja je daleko bliža istini negogo teorija mikroba. Iako niau javnosti poznati zapisi da je znanstveno točna iskustvo i logika navode na zaključak da je to jedina medicinska istina. Zapisi niau poznati javnosti zato jer su zle sile preuzele medije, sveučilišta, institute i sprečavaju dokazivanje ove teorije( Rockefeller institut i njegova konglomeraxija) Postoje pojedinci koji su dokazali netočnost da virusi uzrokuju bolesti ali su marginalizirani, šikanirani i maknuti sa scene ( Rosenau i njegov eksperiment ) . Naravno da samim time sve vakcine gube smisao, publiku i pacijente te postaju suvišne štetne i otrovne. I sve maske i sva ova teroriziranja zatvaranjem granica, sprečavanja rada i osiromašenje masa.

ZG
zg1985
19:31 14.02.2021.

ausländern raus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije