Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠENA RIZIČNOM

Njemačka cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.10.2020.
u 12:11

Unatoč tome što je gotovo cijela Europa za građane Njemačke rizično područje, njemačka vlada ustraje na otvorenim granicama i protivi se zatvaranju kao što je to bio slučaj tijekom proljetnog lockdowna

Njemačka vlada u petak je na preporuku središnjeg epidemiološkog Instituta Roberta Kocha cijelu Hrvatsku stavila na listu epidemiološki rizičnih područja. Dosad tri županije, Istarska, Zadarska i Primorsko-goranska, nisu bile na crvenoj listi. U petak je cijela Hrvatska proglašena rizičnom.

To znači da za povratnike u Njemačku iz Hrvatske vrijedi 14-dnevna samoizolacija koja se može izbjeći negativnim testom na koronavirus koji nije stariji od 48 sati. Testovi za povratnike iz rizičnih područja su besplatni, ali se priznaju i testovi iz zemlje povratka. 

Njemačka je od petka na listu epidemiološki rizičnih zemlja stavila i Sloveniju, Mađarsku, Cipar i Bugarsku. Na listi se s izuzetkom dvije općine nalazi i Austrija te s izuzetkom Kalabrije i cijela Italija. Prvi put se i jedna grčka pokrajina nalazi na listi rizičnih područja.

Koronavirus u Njemačkoj
1/8

Rizično je područje ona općina ili grad gdje je u posljednjih tjedan dana više od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika. 

U međuvremenu su i najveći dijelovi Njemačke proglašeni rizičnima. U Njemačkoj će od ponedjeljka na snazi biti zabrana rada ugostiteljskih objekata i kulturnih i sportskih ustanova. Isto tako su zabranjena i turistička putovanja unutar Njemačke.

Unatoč tome što je gotovo cijela Europa za građane Njemačke rizično područje, njemačka vlada ustraje na otvorenim granicama i protivi se zatvaranju, kao što je to bio slučaj tijekom proljetnog lockdowna.

VIDEO: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: 'To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih'

Ključne riječi

Komentara 22

KO
komunikolog
12:23 30.10.2020.

I Istru??? Pa kako to?

Avatar crikva
crikva
12:26 30.10.2020.

Dosadni ste vise sa tom koronom. Ionako cemo se svi nakraju zaraziti prije ili kasnije.

VI
vidum
12:59 30.10.2020.

Znači, cila Hrvatska komunjarska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije