Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZVILI CJEPIVO U NAJKRAĆEM ROKU

Njemačka će osnivače BioNtTecha odlikovati zbog razvitka cjepiva

BioNTech addresses the media after EMA's approval of its COVID-19 vaccine
Foto: ralph orlowski/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.02.2021.
u 18:12

Time prvi orden koji predsjednik dodjeljuje ove godine ide u ruke osnivačima tvrtke BioNTech iz Mainza

Osnivači tvrtke BioNTech iz Mainza, koja je prva osmislila i razvila cjepivo protiv koronavirusa koje proizvodi u suradnji s američkim Pfizerom, bit će odlikovani Velikim križem sa zvijezdom za zasluge, priopćio je Ured njemačkog predsjednika u petak.

"Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier će 19. ožujka odlikovati znanstvenike i poduzetnike Oezlem Tuereci i Ugura Sahina Velikim križem za zasluge sa zvijezdom", stoji u priopćenju Ureda predsjednika republike.

Time prvi orden koji predsjednik dodjeljuje ove godine ide u ruke osnivačima tvrtke BioNTech iz Mainza.

"Oezlem Tuereci i Ugur Sahin ujedinjuju medicinska istraživanja sa svojim uvjerenjem u praktičnu korist znanosti", stoji u obrazloženju odluke.

Nadalje se navodi da je zahvaljujući kompetenciji na području mRNK tehnologije i "neumornim zalaganjima" znanstvenicima iz Mainza uspjelo u najkraćem roku razviti cjepivo protiv koronavirusa.

"Time ste postigli značajan doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa", stoji u priopćenju.

Znanstvenici i poduzetnici Oezlem Tuereci i Ugura Sahina, koji su i privatno par, su djeca turskih useljenika u Njemačku.

Tvrtku BioNTech osnovali su 2008. s prvobitnom idejom razvoja lijekova u borbi protiv raka.

 

Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Komentara 2

XA
xaron
19:55 26.02.2021.

Odlikovali bioNtech , a nisu uspjeli dobiti ni mali dio njihove vakcine ? To je ogroman propust u vrhu Nkemačke vlade koja je dopustila da Pfizer za sitnu lovu preuzme proizvodnju i distribiciju proizvoda u çijem stvaranju NIJE učestvovao. Veliki minus za Merkel.

DU
Deleted user
20:31 26.02.2021.

Cjepivo ubija svaka čast niže ne može vjređanje boga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije