Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska kriza

Gradonačelnik Harkova pogođen iz puške. Bori se za život!

Genadij Kernes
Foto: Wikimedia Commons/Infosektor
1/5
28.04.2014.
u 12:56

Kernes je podržavao Janukoviča, a nakon prevrata stao je na stranu novih ukrajinskih vlasti

Genadij Kernes, gradonačelnik istočnoukrajinskog grada Harkova, hospitaliziran je nakon što ga je nepoznata osoba ustrijelila u leđa, prenosi RT. Kernes je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu prevezen u bolnicu, a na stranicama gradske vijećnice stoji da se bori za život. Iz gradonačelnikova ureda rekli su da liječnici obavljaju operaciju.

– Pogodili su ga u leđa iz šume. Ozljeda je ozbiljna. Pluća su ozlijeđena, a jetra su mu je potpuno probijena – rekao je Kernesov prijatelj Jurij Sapronov.

Kernes je gradonačelnik Harkova od ožujka 2010. godine te je snažno podržavao predsjednika Viktora Janukoviča dok nije zbačen u veljači. Nakon toga stao je na stranu novih ukrajinskih vlasti.

Zarobljeni OESS-ovci

Diplomati Europske unije danas bi trebali održati sastanak na kojem će odlučivati o proširenju sankcija Rusiji zbog separatističkih akcija u Ukrajini, javlja BBC.

SAD i G7 Rusiju optužuju za destabilizaciju Ukrajine te planiraju daljnje akcije protiv Rusije. U nedjelju su proruski separatisti oslobodili stranog promatrača OESS-a zarobljenog na istoku Ukrajine, no sedmero ih je još uvijek u zarobljeništvu.

Zatočene promatrače separatisti su izveli pred medije, što je izazvalo bijes Njemačke iz koje dolazi njih četvero.

Ima dijabetes

Stela Koroševa, glasnogovornica separatističkog gradonačelnika Slavjanska, rekla je da je oslobođeni promatrač državljanin Švedske.

 – On ima blaži oblik dijabetesa te smo ga odlučili pustiti, rekla je novinarima i istaknula kako je on jedini promatrač koji je pušten dok se za ostale članove skupine "nastavljaju pregovori".

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier rekao je kako Rusija ima obvezu utjecati na separatiste kako bi zatočeni članovi misije OESS-a bili oslobođeni što je prije moguće.

>> Obama: Sad već strpljenje brojimo danima, uskoro ćemo djelovati

 

Komentara 128

Avatar vasilije
vasilije
10:51 28.04.2014.

selbivoje (28.04.2014 u 09:41h) . . . Probaj u Americi da uđeš u kuću ili dvorište ne pozvan. Dobiješ metak u čelo . Nemože svako da se šeta po tuđem dvorištu nepozvan . Pogotovo bez poklona

DU
Deleted user
10:22 28.04.2014.

Njemci bjesni, a poslali spijune za ameriku da spijuniraju,pa sad kad su uhapseni,onda su bjesni,spijune i teroriste odmah "poslati doma",,,,,,,,,

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
10:29 28.04.2014.

Anonimno pismo iz sedišta NATO-a rukovodiocima grupe G-7. . . . .Nas ne interesuje kako ste vi vodili pregovore sa Moskvom o Evropskoj protivraketnoj odbrani (PRO). Nas interesuje ta činjenica da je u rezultatu tih pregovora Moskva na našim granicama razmestila raketne komplekse “Iskander”. Vi očigledno ne znate da će te rakete potpuno neutralizovati ne samo raketne bacače PRO, nego i ostala čvorišta komandne uprave u Evropi. Posle njihovog udara, kompletna NATO armija pretvoriće se u stado ovaca. Ne preostaje nam ništa drugo nego da vam čestitamo na tom neospornom vojno-strateškom uspehu. Još čudnije nam izgleda vaše zastrašivanje Moskve putem patroliranja “Fantoma” po njenim jugo-zapadnim granicama. Vi očigledno ne znate da su naši “Fantomi” nemoćni pred ruskim PVO sistemima S-300 i S-400. Hteli bi da napomenemo da je akcija u Jugoslaviji bila pod znakom pitanja sve dok se nismo uverili da Srbi nemaju taj sistem. Prema informacijama koje stižu do nas, u Generalštabu Rusije je poboljšano raspoloženje i tamo se smeju mnogo više nego ranije. Rusi mogu eliminisati naše patrole jednim pritiskom prsta na dugme “Start”. Da li je potrebno demonstrirati takvu dečiju naivnost u “pokazivanju mišića”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije