Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVNE POSLJEDICE

Njemačka i Austrija kritiziraju američke sankcije Rusiji

Sigmar Gabriel
Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2017.
u 18:12

U zajedničkoj izjavi, njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel i austrijski premijer Christian Kern ocjenjuju da je odluka pokušaj Washingtona da američki opskrbljivači prirodnog plina dobiju prednost na štetu europskih kolega.

Njemačka i Austrija kritizirale su američki Senat zbog odluke da uvede nove sankcije Rusiji, ocijenivši da bi one mogle imati negativne posljedice za europske tvrtke koje uvoze i transportiraju plin iz Rusije.

U zajedničkoj izjavi, njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel i austrijski premijer Christian Kern ocjenjuju da je odluka pokušaj Washingtona da američki opskrbljivači prirodnog plina dobiju prednost na štetu europskih kolega.

Senat je u srijedu velikom većinom glasova izglasao prijedlog zakona koji uvodi nove sankcije Rusiji zbog njezine uloge u krizi u Ukrajini i Siriji te navodna miješanja u američke predsjedničke izbore 2016.

"Energetska opskrba Europe je stvar Europe, a ne Sjedinjenih Država!", poručili su.

Prijetiti europskim tvrtkama "sankcijama ... ako budu sudjelovale u ili financirale plinske projekte kao što je Sjeverni tok II daje posve nov i jako negativan ton europsko-američkim odnosima", smatraju oni.

Komentara 9

Avatar superhik74
superhik74
20:01 15.06.2017.

Americki moto je oduvijek bio : Biznis je biznis. Sve su to dimne zavjese za pravi cilj a to je pokusaj odrzanja petrodolarske Ponzijeve sheme po svaku cijenu. Hoce li EU vazali imati dovoljno hrabrosti da ne pristanu na ekonomsku ucjenu kupovanja Americkog plina po dvostruko vecim cijenama od onog Ruskog vidjeti cemo. Istu sudbinu vec godinama prolazi Sirija koja se usudila odbiti plinovod Katar-Turska preko svog teritorija i pozeljela onaj iz Irana, preko Iraka I svog vlastitog teritorija. Uvijek su iza svega ekonomski interesi, ostalo su price za maloumne.

ER
erosonogsvijeta3
22:57 15.06.2017.

Nadam se da ćemo napokon jednom odabrati "pravu" stranu u ovom prikrivenom sukobu između SAD-a i EU (odnosno Njemačke)

BE
Beogradjan
22:37 15.06.2017.

Da li je moguće da pokušavate shvatiti koliko vas dugo već vuku za nos! Čim Europa sebi napravi neke pogodnosti sa Rusiom, Ameri pooštre sankcije Rusiji! Do kada ćete ih slepo slušati i svoje narode osiromasivati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije