Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO ZDRAVSTVENO STANJE

Nizozemske bolnice prenatrpane: Njihovi COVID pacijenti prevoze se u Njemačku

U Opću bolnicu Bjelovar dopremljeni novi respiratori i kreveti
Damir Spehar/PIXSELL
23.11.2021.
u 13:18

Od ponedjeljka, 470 od ukupno 1050 kreveta na jedinicama intenzivne njege u Nizozemskoj zauzeli su pacijenti oboljeli od COVID-19

Nizozemska je u utorak počela prevoziti pacijente oboljele od COVID-19 preko granice u Njemačku kako bi olakšala pritisak na nizozemske bolnice koje se bore s porastom slučajeva koronavirusa.

Pacijent je u utorak ujutro prevezen bolničkim kolima iz Rotterdama u bolnicu u Bochum, oko 240 kilometara istočno, a tijekom dana bit će prevezen još jedan, rekle su zdravstvene vlasti. Broj COVID pacijenata u nizozemskim bolnicama u proteklim tjednima narastao je na najviše razine od svibnja te se očekuje da će se dalje povećati dok zaraze dosežu svoje rekordne razine.

Njemačke bolnice ukupno su ponudile 20 kreveta za pacijente iz Nizozemske, nakon što su tijekom prethodnih valova pandemije liječile desetke pacijenata.

Planovi nizozemske vlade za nametanjem daljnjih ograničenja kako bi se zaustavilo širenje virusa prouzročili su tri noći prosvjeda i više od 170 uhićenja u gradovima diljem zemlje.

Od ponedjeljka, 470 od ukupno 1050 kreveta na jedinicama intenzivne njege u Nizozemskoj zauzeli su pacijenti oboljeli od COVID-19, a bolnice već sada smanjuju uobičajene postupke, uključujući i liječenje karcinoma i operacije srca kako bi osigurale dovoljno mjesta za pacijente zaražene koronavirusom.

VIDEO: Pogledajte prosvjede u Rotterdamu koji su bili prošlog petka

 

 

Ključne riječi

Komentara 16

ZO
zoranos
13:33 23.11.2021.

Oprostite, nije li u Nizozemskoj cijepljeno preko 85% stanovništva??? Ne razumijem što se tamo događa kad mi težimo da budemo - Nizozemska!

Avatar jebb
jebb
14:17 23.11.2021.

Skacete sami sebi u grlo... Zar mislite da narod ne zna da je Nizozemska jedna od zemalja sa najvecom stopom cijepljenih ovaca? Otkud njima toliki problemi sa zarazenima slavnim virusom?! Da mozda ne umiru od posljedica cijepljenja?!!!

TO
tomzag
14:17 23.11.2021.

Iduće zime će ih voziti u Afriku. Tamo gdje nema medija, nema ni zaraženih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije