Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na Biokovu
Povratak na članak

Nizozemka će susret s poskokom dugo pamtiti. I još je sve snimila mobitelom

Išla je sama sebi isisati otrov koji je pustila zmija i tako je usisala otrov u tijelo, kazao je liječnik

Komentari 67

DH
dalibor.hren
11:12 24.10.2018.

Pomilovati zmiju može samo budaletina!

VL
CR
crocro
11:34 24.10.2018.

Nisam shvatio da li je mlada dama podmirila račune HZO-u ili su joj troškovi pružanja prve pomoći skinuti s konta zdravstvenog osiguranja za svoja nepromišljena djela. Ako je uredno platila svoju želju dodirivanja zmije otrovnice, i Republici Hrvatskoj nije prouzrokovala materijalnu štetu, onda nemam nikakvih primjedbi na pružanje pomoći. U slučaju da nije trebala platiti usluge niti lipu, onda se ne bih čudio da nam sustav propadne. To se odnosi i na avanturiste koji bauljaju našim planinama pa se izgube, padnu ili pothlade, pa ih onda naši helikopteri traže, također trebaju platiti sve troškove prouzročene neodgovornim avanturama. Sasvim drugi slučaj je slučajni nenamjerni događaj. Ali bi mi i takav događaj s prouzročenom štetom za sustav neke zemlje, tamo itekako platili i upravo zato se odlazimo u druge države ako se prethodno dodatno zdravstveno ne osiguramo, jer u protivnom možemo odnijeti gaće na štapu.

VL
TR
trabant7
11:10 24.10.2018.

Bedasta Niskozemka, dirati zmiju ili je ona mislila da je pajser.

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
11:22 24.10.2018.

Kvaran zub? Jesu li ovo Večernje novosti ili Večernji list? A, vjerojatno je isti vlasnik. Pokvaren zub.

VL
DH
dalibor.hren
11:04 24.10.2018.

Kako je poskok?

VL
Avatar tituš
tituš
11:43 24.10.2018.

i ja sam prošlog ljeta čuo mog susjeda da je jednog pomazio vitkim štapom, a onda i kamenom po nosu!

VL
DU
Deleted user
14:39 24.10.2018.

To se događa kad ljudi odrastaju na filmovima, a ne u doticaju sa prirodom. Nebi me čudilo da uprava parka dobije tužbu od mlade dame, jer poskoku nije stavila brnjicu.

VL
DO
domxerex
17:23 24.10.2018.

Ntko ne piše što je bilo sa poskokom, je li se jadna životinja otrovala? Možda je brže bolje pobjegla preko granice u BiH da ne bi Karla del Ponte zatražila njezino izručenje.

VL
VI
Vito
12:42 24.10.2018.

liječnik je odmah detektirao o kakvom je ugrizu riječ. Pritom je mjesto ugriza odmah označio kemijskom olovkom --- dolaskom u KBC Split Nizozemka je odmah dobila antiviperin serum, koji se obvezno daje pri ovakvim ugrizima poskoka – ispričao je Mate Kasalo iz makarske Hitne pomoći. ::: Znači da osoblje u kolima Hitne pomoći i dalje nema ovlasti pomagati unesrećenima??? __ Protuotrov je morala dobiti odmah - čim su ju vidjeli , a ne samo KEMIJSKOM OLOVKOM ZAOKRUŽIO mjesto ugriza. __ Kreteni iz ministarstva i dalje podržavaju takvog "ministra" i takvu "hitnu" __ Sva sreća što je poskok pametan pa nije ugrizao za ubijanje, nego za opomenu - ne diraj. __ Žena je mogla biti alergična pa bi umrla i prije "doktorovog" obilježavanja mjesta ugriza. __ To zapravo i nije doktor, nego uhljeb kojem je "pala sjekira u med" pa ima posao i nema odgovornosti ni za što, a pameti još manje.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:21 24.10.2018.

Nije žena kriva. Dolazi iz zemlje u kojoj je ubod komarca najveće zlo koje se čovjeku može dogoditi u prirodi. U sjevernoj Europi je ljudima nezamislivo da u Europi postoje zmije otrovnice u prirodnom okruženju. Ako želimo razvijati turizam, trebamo više ulagati u prevenciju i informiranje. Letcima i upozoravajućim natpisnim tablama pred ulazima u parkove prirode ili nacionalne parkove. A što me zaista iznenađuje, je to, da makarska hitna nema serum. Kako je onda u nekom manjem mjestu ili na otocima? Sve hitne službe i GSS bi serum trebali imati u standardnoj opremi.

VL
CH
chemica
13:00 24.10.2018.

Dobra je. U rangu onog našeg papana koji je svojevremeno curi pokazivao zračnu pušku pa joj sprašio metak u glavu kad je gledala u cijev. Eh da nam je ta snimka...Ma kakvo maženje poskoka.

VL
RI
rightside
12:25 24.10.2018.

bas nizozemka ili bosanka iz nizozemske?

VL
LU
Lujo123
12:50 24.10.2018.

U nizozemskoj su legalne i životonjske farme za zoofile (to su oni bolesnici koji siluju - sexaju životonje), pa je suglasno liberalno -fašističko -"demokratskoj" praksi mlada dama možda pokušala kontaktirati sa zmijicom!

VL
LU
Lujo123
12:46 24.10.2018.

jel bum ja platil i prevođenje medicinske dokumentacije za potrebe mlade glupe nizozemke ili bu zadovoljna kaj joj je RH platila postupanje hitne pomoći i sve troškove njene idiotarije.

VL
DU
Deleted user
15:08 24.10.2018.

Holandezi bi takvu uslugu spasavanja budale visestruko naplatili. Ali nama novac ne treba jer zdravstvo pliva u njemu. I da, nemojte slucajno zaboraviti platiti prevodioca na Engleski za njene dokumente. Debilnog li sustava, o boze.

VL
DU
dubrix
14:04 24.10.2018.

Pročitala je da je Uskok bezopasan, malo je pobrkala ....

VL
SE
serđo12
12:39 24.10.2018.

davanje seruma odmah nakon ugriza bez promatranja moze biti fatalno!

VL
CR
crvenaHR
13:15 24.10.2018.

Ovo bi bila klasična prirodna selekcija ... da ne postoji protuotrov.

VL
Avatar maxist
maxist
18:15 24.10.2018.

rutinirano kao udava išla šmajhlati poskoka..........obrazovana ko štanga,......+ snimka ?! ....

VL
AL
alibababa
18:42 24.10.2018.

"Nisam shvatio da li je mlada dama podmirila račune HZO-u ili su joj troškovi pružanja prve pomoći skinuti s konta zdravstvenog osiguranja za svoja nepromišljena djela. Ako je uredno platila svoju želju dodirivanja zmije otrovnice, i Republici Hrvatskoj nije prouzrokovala materijalnu štetu, onda nemam nikakvih primjedbi na pružanje pomoći. U slučaju da nije trebala platiti usluge niti lipu, onda se ne bih čudio da nam sustav propadne. To se odnosi i na avanturiste koji bauljaju našim planinama pa se izgube, padnu ili pothlade, pa ih onda naši helikopteri traže, također trebaju platiti sve troškove prouzročene neodgovornim avanturama. Sasvim drugi slučaj je slučajni nenamjerni događaj. Ali bi mi i takav događaj s prouzročenom štetom za sustav neke zemlje, tamo itekako platili i upravo zato se odlazimo u druge države ako se prethodno dodatno zdravstveno ne osiguramo, jer u protivnom možemo odnijeti gaće na štapu." kretenu kretenski... pa sto da nije ima osiguranje.. sto trebali su je ostaviti da krepa.. ajde nije sve u novcima ima nesto i u eurima,,, ... ako nije platila nije.. bar ce dobru reklamu napraviti za hr.. vidis ugrizla je zmijja dobila je odmah prvu pomoc sto ces vise.. .. a i vi kreteni koji zvite na gradu da li uopce znate kako zmija ili kako poskok izgleda..da li ste kada vidjeli zmiju izbliza..... di ce turist znati... da je zmija otvona... gdje su propekti za turiste... dodjite na biokovo ali znajte imamo nekoliko otvih zmija stga pazite dok idete na wc..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.