Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mito za suđenje

Nižetić: Samo sam htio izaći iz USKOK-a

'25.10.2013.., Zagreb -  Na Zupanijskom sudu kod sutkinje Mihele Gordane Grahovac nastavljeno je sudjenje Zeljku Siricu, nogometnom sucu, koji je trazio mito kako bi posteno sudio Hajduku te Nevenu Sp
'Petar Glebov/PIXSELL'
25.10.2013.
u 21:33

– Ja sam ovdje navijač, govorim iz emocija! – kazao je u jednom trenutku Milo Nižetić, član uprave HNK Hajduka 2011., svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru

Milo Nižetić bio je član uprave Hajduka, a na raspravi je znatno ublažio iskaz koji je dao na ispitivanju pred USKOK-om

– Ja sam ovdje navijač, govorim iz emocija! – kazao je u jednom trenutku Milo Nižetić, član uprave HNK Hajduka 2011., svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru za primanje, odnosno davanje mita za tzv. pošteno suđenje.

Gore navedenu rečenicu Nižetić je izgovorio nakon što je Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, po tko zna koji put pokušao sa svjedokom razjasniti neke stvari. Jer Nižetić je na ispitivanju pred USKOK-om, primjerice, iskazivao da je na sastanku s njim i Petrom Draganjom Željko Širić spominjao da Hajduk ima neke repove i nepodmirene dugove iz vremena kad je predsjednik uprave bio Joško Svaguša, a sportski direktor Igor Štimac. Te rečenice svjedok je, uostalom i kao cijeli iskaz, znatno ublažio i promijenio, a na svaku nedosljednost u iskazima koja mu je predočena Nižetić je kazao:

– Moguće je da sam to rekao pred USKOK-om. No znate, ja sam što prije htio izaći odande pa se više svega baš najbolje ne sjećam.

U istrazi je kazao i da ga je Širić zvao da mu organizira sastanak s Hrvojem Malešom, predsjednikom Hajduka, dok je danas tvrdio da je on organizirao sastanak na Malešovu inicijativu. Kad ga je tužitelj upitao da mu to objasni, Nižetić je ponovno kazao: – Moguće je da sam to u USKOK-u tako rekao. – Sve je moguće, no zanima me što je istina? – replicirao mu je tužitelj ne dobivši odgovor. Petković je prigovorio dijelu Nižetićeva iskaza koji se razlikovao od onog što je iskazivao u USKOK-u. O sastanku sa Širićem govorio je i Petar Draganja koji je kazao da su se sastali jer je Hajduk smatrao da nema korektno suđenje, s čim se, kako je kazao, složio i Širić. Dogovoreno je bilo da Hajduk Širiću dostavi popis poželjnih i nepoželjnih sudaca, dok se Širić obvezao da će se Hajduku dobro suditi. Dijelovima tog iskaza prigovorila je Širićeva obrana.

>> \'Maleš mi je rekao da Širić traži dug za pošteno suđenje\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije