Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ushićen balunom

Niz trebevićku bob stazu biciklima jure 60 na sat

sarajevo, olimpijada, bob
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
12.08.2015.
u 07:30

Nakon što su se nedavno na Facebooku pohvalili videozapisom kako jure urušenom bob-stazom, Tarik Hadžić, Kemal Mulić i Kamer Kolar, privukli su pozornost i svjetskih medija

Nekadašnji ponos olimpijskog Sarajeva, bob-staza na Trebeviću, potpuno je devastirana još početkom rata 1992. godine i trenutačno je mogu koristiti samo avanturisti, poput trojice mladih Sarajlija koji se njome spuštaju na biciklima postižući brzinu od 60 kilometara na sat.

Nakon što su se nedavno na Facebooku pohvalili videozapisom kako jure urušenom bob-stazom, Tarik Hadžić, Kemal Mulić i Kamer Kolar, privukli su pozornost i svjetskih medija. Njihov adrenalinski pothvat daje nov i još dugo vremena vjerojatno jedini smisao i svrhu ovoj bob stazi. Naime, njezina obnova krajnje je neizvjesna jer lokalne vlasti nemaju novca za taj projekt. Upravo je nedostatak novca za obnovu postojećih i izgradnju novih sportskih objekata bio razlog što su Sarajevo i Istočno Sarajevo nedavno odustali od organizacije Europskog olimpijskog zimskog festivala mladih – EYOF 2017. godine.

Bob i sanjkaška staza na Trebeviću izgrađena je 1982. za 14. Zimske olimpijske igre koje su dvije godine poslije održane u Sarajevu.

>>Olimpijska borilišta u Sarajevu uništena su i zapuštena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije