Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko jovanović:

'Nitko, pa ni Mamić, ne može mi uzeti status hrvatskog branitelja'

'20.03.2013.Zagreb-Presnimke fotografija ministra Zeljka Jovanovica dok je bio u Hrvatskoj Vojsci u Domovinskom ratu. Photo: Boris Scitar/VLM'
21.03.2013.
u 12:00

O njemu kolege suborci govore s poštovanjem i simpatijama. 
Na ratište smo svi išli s istim ciljem i bez prebrojavanja tko je tko

Osjećam se baš tužno jer se 2013., godinama nakon završetka Domovinskog rata, opet moram pravdati zbog prozivki profitera koji su najteže godine hrvatskog društva iskoristili za osobno bogaćenje i kojima je glavni argument protiv mene moje prezime – bila je prva reakcija ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na pitanje bi li se za naše čitatelje prisjetio svojih ratnih dana. Željko Jovanović bio je branitelj Domovinskog rata deset mjeseci, a od toga osam je proveo na prvoj crti bojišta. I danas misli da njegovo sudjelovanje u ratu ne treba isticati.

Za pravedniju Hrvatsku

– Kao i 90 posto Riječana, samo sam napravio ono što je svaki pošteni građanin Hrvatske trebao učiniti, odazvao sam se na mobilizacijski poziv, bio na ratištu, sudjelovao u obrani želeći se izboriti za bolju, sretniju i pravedniju Hrvatsku. A tragedija je da su se, dok su hrvatski branitelji krvarili na ratištu, neki drugi bogatili na račun trgovine oružjem, otimali stanove, krali gdje god su stigli, ali i nezakonitom privatizacijom i pretvorbom uništili 400.000 radnih mjesta – kaže. Javnosti je malo poznato da je bio najmlađi zastupnik u prvom sazivu Sabora RH i da je u prošlom sazivu Sabora bio jedan od četvorice zastupnika koji su imali Povelju Hrvatskog sabora za izniman doprinos stvaranju RH. O njemu kolege suborci govore s poštovanjem i simpatijama.

– Tri mjeseca bili smo zajedno na ratištu, on je već bio kad sam ja došao, radio je savjesno i stručno. I nije u redu to što mu rade, to je na vrlo niskim granama, nacionalna pripadnost nema veze, na ratište smo svi išli s istim ciljem i bez prebrojavanja tko je tko – komentirao nam je dr. Dragić Rosić. Slično je govorio i Davor Šojat. – Sve svoje zadatke ne da je Željko obavljao kako treba, nego odlično. Nije nam bilo bitno tko je tko. U svemu je najteže bilo i jest biti čovjek, a Željko to jest – zaključio je Šojat.

Neprocjenjivo iskustvo

Prisjećajući se ratnih dana, Jovanović se uvijek sjeti i svog suborca Iračanina dr. Abdula Husaina Al-Timimija, kako kaže, njegova "najvećeg ratnog druga koji je sve vrijeme bio sa mnom, a cijeli rat od početka do kraja proveo je na ličkom ratištu i nesretno poginuo u Iraku u bombaškom terorističkom napadu na bolnicu". Ponosan je na cijeli svoj put, od branitelja Domovinskog rata do člana Vlade koja će Hrvatsku uvesti u EU. – Neprocjenjivo je to iskustvo, koje mi ne može nitko oduzeti, koliko god me klevetao, vrijeđao i napadao – zaključuje. 

>> Jovanović: Tužit ću Mamića zbog govora mržnje

Komentara 105

OP
objektivni_promatrač
16:49 21.03.2013.

Ja mislim da nitko Jovanoviću nebi ni spomenuo srpsko porijeklo da ne vodi totalno krivu politiku obrazovanja. Istina, ima puno dobrih stvari što pokušava učiniti ali ima i stvari koje se jako lako mogu podvesti pod antihrvatske. I zato mislimm da je tu ključ problema odnosaa prema njemu.

DU
Deleted user
17:02 21.03.2013.

Jovanoviću, znam ja Srbe kojima nije trebao mobilizacijski poziv da se pridruže HV-u. Jovanoviću, nije tvoj problem što si Srbin, nego što si lajavi političar, koji se sa svima zakačio, pa ti je na kraju, jedan ulični galamdžija skresao uu lice i što ga ide i što ga ne ide. Pa umjesto da kao vlast pokažete mudrost, Vi ste izveli desant na Dinamo i strpali MAmića u zatvor po uzoru na najgora boljševička vremena.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
17:18 21.03.2013.

suzana sertić Zbog ovog čovijeka dijeca nemaju besplatan prijevoz, škole spadaju pod gradove! HDZ nas je pokrao i napravio dosta lošega, ali je napravio i dobroga a o tisučama ljudi na burzi uvijek je za to kriv SDP jer prijee njih je bilo 74 000 manje nezaposlenih, BDP ČAK 0,2 % u plusu tako da nisi baš u pravu. Skojevci su i jedni i drugi, i to ja tvrdim i zato nam je loše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije